اگر قصد خرید پمپ هیدرولیک را دارید به این صفحه مراجعه کنید.
کاربردهای هیدرولیک
سیستم هیدرولیک در مقایسه با سیستم های برقی و پنوماتیکی به دلیل آلودگی صوتی کمتر، ، عمر مفید زیادتر، قابلیت استفاده در فشارهای بالا، تعمیر و نگهداری ساده و قیمتی مقرون به صرفه تر کاربرد بیشتری دارند. این سیستم ها بر حسب مفاهیم پایه هیدرولیک عمل می کنند. اغلب از سیستم های هیدرولیک در بالابرهای هیدرولیک مانند بالابرهای قیچی، بالابر دو پایه، بالابر چهار پایه، بالابر چرخ و فلکی و بالابر نیم طبقه یا در ترمزهای هیدرولیک، فرمان هیدرولیک، جک هیدرولیک، تجهیزات سنگین مورد استفاده در راه و ساختمان سازی مانند بولدوزر، بیل مکانیکی، لودر، لیفتراک، جرثقیل، کامیون کمپرسی، هواپیماسازی، فنر هیدرولیک، پمپ بنزین، صنایع نفت و گاز، صنایع پلاستیک سازی، ماشین آلات معدنی، ماشین های تراشکاری و CNC و … استفاده می شود.
مفاهیم پایه در هیدرولیک
سیستم های هیدرولیکی برای عملکرد بهتر از مفاهیم پایه هیدرولیک پیروی می کنند، که برخی از مهمترین قوانین هیدرولیک به شرح زیر است:
قانون پاسکال
قانون پاسکال یکی از مهمترین قوانین هیدرولیک است. این قانون بیان می کند که اگر سیالی محدود باشد و فشاری به یک نقطه از آن وارد شود، این فشار بطور مساوی به تمامی نقاط سیال منتقل خواهد شد و با نیرویی مساوی بر سطوح مختلف تاثیر می گذارد. مشخص ترین کاربرد این قانون را می توان در جک هیدرولیک مشاهده کرد. جک هیدرولیک از دو سیلندر و پیستون با سطح مقطع متفاوت تشکیل شده اند. زمانیکه نیرو بر پیستون با سطح مقطع کوچکتر وارد می شود، به دلیل قانون پاسکال و مقدار مساوی فشار در تمامی نقاط، روغن یا سیال سیستم هیدرولیک که به سطح مقطع بزرگتر برخورد می کند، جهت ثابت نگه داشتن فشار نیروی بیشتری تولید خواهد کرد، بنابراین نیروی کوچکتر اعمال شده به نیرویی چند برابری تبدیل می شود.
قوانین پایه در هیدرولیک
سیستم های هیدرولیکی برای عملکرد بهتر از قوانین هیدرولیک تبعیت می کنند که برخی از این قوانین عبارتند از:
- سیالی که تحت فشار است، مسیر با مقاومت کمتر را جهت عبور انتخاب خواهد کرد.
- پمپ در سیستم هیدرولیک دبی تولید می کند.
- فشار در برابر مقاومت یک مانع ایجاد خواهد شد.
فشار
زمانی که در برابر حرکت سیال مقاومت ایجاد شود، پدیده فشار ایجاد می گردد. از لحاظ مفهوم فیزیکی فشار حاصل تقسیم نیرو بر سطح است و هرچه سطح مقطع کوچکتر و نیروی وارده بیشتر باشد، فشار بیشتری تولید خواهد شد. فشار را با بار یا پاسکال اندازه گیری می کنند.
بیشتر بخوانید: هیدروموتور اوربیتالی چیست و چه کاربردی دارد؟
اجزا سیستم های هیدرولیک
سیستم هیدرولیک، فناوری است که وظیفه تولید، کنترل و انتقال قدرت توسط سیالی را بر عهده دارد که تحت فشار است. از مهمترین اجزا سیستم هیدرولیک عبارتند از:
- شیر هیدرولیک، اگر قصد خرید شیر هیدرولیک را دارید به این صفحه مراجعه کنید.
- پمپ هیدرولیک
- آکومولاتور یا انباره هیدرولیک
- سیستم فیلتراسیون
- روغن
- مخازن روغن
- آب بند ها یا سیل های هیدرولیکی
- اتصالات و شیلنگ های سیستم هیدرولیک
- موتور هیدرولیک
- مبدل ها
- سیلندرهای هیدرولیکی
مشکلات رایج سیستمهای هیدرولیکی و راهکارها
مشکلات و عیوب سیستمهای هیدرولیک به علائم متعددی همراه است که میتواند نشاندهنده نقص در عملکرد این سیستمها باشد. در ادامه به برخی از مهمترین نشانهها و علتهای آن پرداختهایم.
سر و صدای غیرعادی در سیستم هیدرولیک
سر و صدای زیاد و غیرعادی یکی از علائم رایج خرابی در سیستم هیدرولیک است. علت این صداها ممکن است به دو عامل وجود هوا در روغن هیدرولیک و یا پدیده حفرهزایی برگردد:
- وجود هوا در روغن: اگر در روغن هیدرولیک هوا وارد شود، صدای بلندی از سیستم به گوش میرسد. این هوا میتواند باعث کف کردن روغن شده و به حرکت نامنظم عملگرها منجر شود.
- پدیده حفرهزایی (Cavitation): در صورتی که حجم روغن از سطح استاندارد بیشتر شود، فشار آن از فشار بخار پایینتر رفته و حبابهایی در روغن ایجاد میشود که صدای نامطلوبی تولید میکند.
افزایش بیش از حد دمای روغن هیدرولیک
دمای مناسب روغن هیدرولیک نباید از دمای بحرانی (82 درجه سانتیگراد یا 180 درجه فارنهایت) بالاتر رود. افزایش دمای روغن میتواند ناشی از عوامل زیر باشد:
- کاهش حجم روغن در مخزن: عدم تناسب میزان روغن موجود در مخزن، تبادل حرارتی مناسب روغن را مختل کرده و دما را افزایش میدهد.
- آلودگی روغن: وجود ذرات گرد و خاک و دیگر آلایندهها میتواند منجر به کاهش تبادل حرارت روغن با محیط شود و به مرور زمان دمای آن را بالا ببرد.
بیشتر بدانید: پمپ دنده ای هیدرولیک را بیشتر بشناسید.
افت سرعت در سیستم هیدرولیک
افت سرعت در عملکرد سیستم هیدرولیک نشانگر کاهش شدت جریان روغن است که ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
- نشت داخلی یا خارجی روغن: نشت روغن از سیستم هیدرولیک یکی از دلایل اصلی افت سرعت و خرابی عملکرد سیستم است. این موضوع میتواند به مرور زمان موجب کاهش بازده سیستم و افزایش هزینههای نگهداری شود.
عیب یابی سیستم های هیدرولیک
توصیه می گردد تا جهت عیب یابی و تعمیر سیستم های هیدرولیکی از متخصصین این حوزه استفاده شود، این متخصصین با آشنایی کامل با مفاهیم پایه هیدرولیک و تبحر در این زمینه به عیب یابی سیستم های هیدرولیکی می پردازند. هیدرولیک نادری از شرکت های با سابقه در زمینه تعمیر انواع تجهیزات هیدرولیکی است. اغلب مشکلات ایجاد شده در سیستم هیدرولیک ناشی از وجود هوا در روغن، کف کردن روغن، افت میزان استاندارد روغن، بالا رفتن درجه حرارت روغن، آلودگی و وجود ناخالصی ها در روغن و … خواهد بود، لذا لازم است تا سیستم هیدرولیکی به طور دائمی و منظم مورد ارزیابی و تعمیر و نگهداری دوره ای قرار گیرد تا از اشکالات بزرگتر و مختل شدن عملکرد سیستم جلوگیری شود.
متقاضیان استفاده از سیستم های هیدرولیکی می توانند تامین، راه اندازی و تعمیر تجهیزات هیدرولیک خود را به هیدرولیک نادری واگذار کنند. این شرکت سابقه ای 30 ساله در زمینه تامن، فروش و تعمیر انواع تجهیزات هیدرولیکی دارد. متقاضیان خرید یا تعمیر تجهیزات هیدرولیکی می توانند اطمینان داشته باشند که هیدرولیک نادری از بهترین و باکیفیت ترین قطعات در تعمیر و تجهیز تجهیزات هیدرولیکی استفاده می نماید.
اگر به دنبال خرید یا مشاوره در مورد قطعات هیدرولیک اورجینال هستید، هیدرولیک نادری میتواند یک گزینه ایدهآل برای تأمین قطعات تخصصی باشد.