مقالات

نقش پمپ هیدرولیک خودرو در سیستم فرمان: عملکرد، نگهداری و دلایل خرابی

یکی از قطعات مهم در ماشین پمپ هیدرولیک می باشد که به وسیله آن فرمان هیدرولیم خودرو کار می کند.

یکی از شرکتهای نام آشنا در صنعت هیدرولیک و پنوماتیک کشور هیدرولیک نادری (هیدکالا) است. هیدکالا وارد کننده انواع پمپ هیدرولیک مانند دنده ای، پمپ پره ای ، جک هیدرولیک ، یونیت های هیدرولیک و انواع شیرهای برقی هیدرولیک با دیرینه ای طولانی است. این فروشگاه همچنین با بهره گیری از مهندسان مجرب تیم خود، قادر به تعمیر انواع قطعات و تجهیزات هیدرولیک می باشد.

پمپ هیدرولیک فرمان یکی از قطعات مورد استفاده در سیستم هیدرولیک خودرو به شمار می رود. بدون پاین پمپ فرمان قابلیت این را ندارد که به راحتی به چرخش درآید. اگر تاکنون خودرویی را بدون فرمان هیدرولیکی رانندگی کرده اید، می دانید چرخاندن فرمان به خصوص در سرعت های پایین دشوار است. خوشبختانه اتومبیل هایی که امروز استفاده می کنیم چنین مشکلی ندارند و فرمان به راحتی و بدون مشکل به لطف می چرخد.

هیدرولیک خودرو چیست؟

هیدرولیک در واقع اصطلاحی است که برای مطالعه مایعات و چگونگی عملکرد آن ها به کار می رود. اما بیشتر مردم هنگام شنیدن این اصطلاح به استفاده از آن در مهندسی فکر می کنند. سیستم های هیدرولیک با استفاده از مایع تحت فشار که می تواند آب، روغن و هر سیال دیگر باشد، برای تولید یک نیروی زیاد کار می کنند. این فشار هیدرولیک برای تولید مقدار زیادی نیرو از فشار مایع استفاده می کند.

خرید محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی

هر بار که چرخ فرمان خودرو را چرخانده اید، پمپ هیدرولیکی فرمان ماشین روغن هیدرولیک را تحت فشار به قسمت فرمان هیدرولیک خودرو منتقل می کند. از آنجا که این میله هم به فرمان و هم به دنده ای که چرخ ها را هدایت می کند وصل شده است. می توانید به راحتی فرمان را چرخانده و رانندگی آسانتری را تجربه کنید.

در یک سیستم فرمان هیدرولیک خودرو پمپ هیدرولیکی را می توان به مانند قلب این سیستم تصور کرد. پمپ هیدرولیکی خودرو در سیستم هیدرولیک باعث می شود که فرمان به راحتی به چرخش در آید و در مصرف انرژی و کاهش صدای آن نیز صرفه جویی به عمل خواهد آمد.

همچنین بخوانید : هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

بنابراین از پمپ هیدرولیکی خودرو در سیستم های خودرویی استفاده می شود و به لطف استفاده از آن، سیستم ترمز، فرمان و سایر سیستم های مهم که تاثیر زیادی بر کارایی اتومبیل دارند می توانند بدون خرابی کار کنند و عمر وسیله نقلیه و قطعات آن را افزایش دهند.

هیدرولیک چیست؟

نحوه کار پمپ فرمان هیدرولیکی:

به طور کلی نحوه ی کار پمپ هیدرولیکی خودرو به این صورت است که انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند. هنگام کار ، همزمان دو عملکرد را انجام می دهد:

در ابتدا، عمل مکانیکی آن خلاء را در ورودی پمپ ایجاد می کند ، که باعث می شود فشار اتمسفر باعث شود تا مایع از مخزن به پمپ منتقل شود. در مرحله بعد، مجدداً به دلیل عملکرد مکانیکی ، این مایع را به پمپ منتقل می کند.

نحوه کار پمپ هیدرولیک فرمان

منظور از وجود پمپ در فرمان هیدرولیک خودرو چیست؟

پمپ هیدرولیک خودرو در سیستم فرمان هیدرولیکی خودرو همان چیزی است که به شما در هنگام رانندگی و پیچیدن و دور زدن در سر پیچ و میدان ها کمک می کند. در واقع فرمان هیدرولیک خودرو دنده خودرو را با چرخیدن و با کمک دنده پینیون به حرکت در می آورد. این پمپ سبب می شود که روغن هیدرولیک تحت فشار قرار گرفته و پیستون متصل به میل دنده را تحت فشار قرار داده و سبب حرکت میل دنده می شود.

فرمان های خودرو که از چنین قابلیتی برخوردار هستند فرمان هیدرولیک نامیده می شوند. بدون وجود فرمان هیدرولیکی در ماشین های سنگین باید انرژی زیادی را برای چرخاندن ماشین در حالت ایستاده و یا سرعت کم صرف کنید.

بنابراین تسلط و کنترل فرمان بدون فرمان هیدرولیکی بسیار سخت خواهد بود. سیستم ها فرمان هیدرولیکی به واقع مثل یک بوستری می ماند که در چنین مواقعی به کمک راننده می آید. و باعث افزایش انرژی وارده به سیستم فرمان خودرو می شود. یک سیستم فرمان هیدرولیکی برای این که کار خود را به نحو احسن انجام دهد. از نیروی موتور خودرو استفاده می کند.

یعنی این که بازدهی خودرو را بالا برده و مصرف انرژی زیادی را به خود اختصاص می دهد اما همین سیستم هیدرولیکی باعث می شود که رانندگی برای راننده خودرو آسان تر شود و به راحتی بتواند خودرو را کنترل کرده و عملکرد بهتری در رانندگی داشته باشد.

اجزای پمپ فرمان هیدرولیکی:

قطعات تشکیل دهنده فرمان هیدرولیک ماشین شامل پمپ هیدرولیکی خودرو ، شیر ، مخزن هیدرولیک ، روغن هیدرولیک ، لوله و شیلنگ رفت و برگشت روغن هیدرولیک، دو طرفه فرمان یا جک هیدرولیک و تسمه هیدرولیک می باشند.

روی شیر هیدرولیک سوراخ هایی تعبیه شده است که وقتی راننده در سر پیچ فرمان را به سمت راست یا چپ به چرخش در می آورد این سوراخ ها با تغییر مکان خود باعث می شوند که روغن به سمت راست یا چپ جک هیدرولیک برود و در نهایت به راننده در هنگام چرخیدن به راست یا چپ با صرف نیروی عضلانی بسیار کم کمک می کند و سبب رانندگی راحت تر می شود.

اجزای پمپ هیدرولیک فرمان

خطرات رانندگی بدون روغن هیدرولیک

یکی از کارهای که روغن هیدرولیک در سیستم خودروها انجام میدهد این است که قدرت را از پمپ ها به چرخ ها منتقل می کند و شما بدون وارد کردن نیروی زیاد می توانید فرمان را بچرخانید. رانندگی بدون روغن منجربه به درگیری و افزایش ساییدگی قطعات می شود که همین امر باعث سفت شدن فرمان هنگام چرخش ها و شکستگی اجزای سیستم فرمان شود.

خطرات رانندگی بدون روغن هیدرولیک

چرا پمپ هیدرولیکی خودرو اغلب دچار خرابی می شوند؟

پمپ های خودرو اغلب به دلایل مختلفی که در ادامه بیان می کنیم دچار خرابی شده و نیاز به تعمیر پیدا می کنند. در زیر به برخی از مهم ترین دلایل خرابی و معیوب شدن پمپ هیدرولیکی خودرو می پردازیم:

1- فشار زیاد

هنگامی که فشار روی پمپ هیدرولیکی خودرو به میزان زیادتر از توانش باشد. باعث می شود که پمپ نتواند به خوبی کار کند. و منجر به پیچاندن یا شکستن شفت ورودی در پمپ خواهد شد. همچنین یاتاقان ها نیز در این حالت معیوب می شوند. پمپ های هیدرولیک فشار ایجاد نمی کنند. آنها جریان و فشار را تحمل می کنند. وقتی فشار در سیستم از قدرت و توان پمپ فراتر رود ، پمپ آسیب دیده و دچار خرابی می شود.

2- خوردگی

با گذشت زمان ممکن است خوردگی روی پمپ شکل بگیرد و باعث خرابی و مشکلات پمپ شود.

3- عدم وجود روغن هیدرولیک

در صورت عدم وجود روغن هیدرولیک کافی در پمپ هیدرولیکی خودرو یا اشتباه بودن شیلنگ ها و پارگی شیلنگ ها از نظر اندازه باعث می شود که جریان سیال به خوبی تأمین نشود همین امر می تواند به پمپ آسیب برساند.

4- آلودگی روغن هیدرولیک

اگر مایع هیدرولیک با گذشت زمان تعویض نشود، با گذشت زمان دچار آلودگی شده که در عملکرد و کارایی پمپ تاثیر گذاشته و دچار اختلال و خرابی خواهد شد. بنابراین با گذشت زمان، روغن هیدرولیک در پمپ هیدرولیک خودرو آلوده می شود و دیگر نمی تواند عملکرد مناسبی از خود بروز دهد.

کلام آخر

در نهایت، پمپ هیدرولیکی خودرو به‌عنوان یکی از اجزای کلیدی سیستم هیدرولیک، نقش مهمی در بهبود کنترل و سهولت رانندگی دارد. عملکرد صحیح این سیستم نه تنها رانندگی را راحت‌تر می‌کند، بلکه باعث افزایش طول عمر قطعات خودرو و کاهش خرابی‌های احتمالی می‌شود. بنابراین، نگهداری مناسب و توجه به علائم هشداردهنده در عملکرد پمپ، می‌تواند از بسیاری از مشکلات و هزینه‌های اضافی جلوگیری کند. با بهره‌گیری از تخصص و تجربه در تعمیر و نگهداری این سیستم، می‌توان اطمینان حاصل کرد که خودرو همیشه در بهترین حالت خود عمل می‌کند.