مقالات

آشنایی با انواع شیلنگ هیدرولیک

انواع شیلنگ هیدرولیک
70 / 100

شیلنگ هیدرولیک از تجهیزات مورد استفاده در جابجایی و انتقال سیالات است. لوله داخلی، لایه محافظ بیرونی و لایه تقویتی میانی از اجزای اصلی تشکیل دهنده شیلنگ هیدرولیک است. این شیلنگ را می توان بر حسب استحکام و میزان فشاری که شیلنگ تحمل می کند به انواع مختلفی تقسیم کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شیلنگ هیدرولیک تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شیلنگ هیدرولیک یا Hydraulic Hose قطعه ای است که مایعات را از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا می کند. انتقال انرژی هیدرولیکی بین بخش های مختلف توسط شیلنگ هیدرولیک انجام می گیرد. یکی از مهمترین اجزا سیستم هیدرولیک را می توان شیلنگ آن سیستم در نظر گرفت که خرابی در این شیلنگ بر کل سیستم هیدرولیک تاثیر گذاشته و سبب خرابی سیستم هیدرولیک گردد.

شیلنگ های هیدرولیک انتقال سیالات را به خوبی انجام می دهند، زیرا انعطاف خم شدن و جمع شدن و عبور از جاهای تنگ و باریک را دارند و می توانند در سخت ترین شرایط ارتباط میان اجزا مختلف سیستم هیدرولیک را برقرار کنند.

در سیستم‌های هیدرولیک، پمپ هیدرولیک به عنوان قلب سیستم عمل می‌کند و معمولاً همراه با انواع مختلفی از پمپ دنده ای، پمپ پیستونی و پمپ پره ای استفاده می‌شود تا عملکردی مطمئن و کارآمد ارائه دهد. یونیت هیدرولیک و شیر هیدرولیک نیز با تنظیم جریان و کنترل فشار سیال، به افزایش کارایی و کاهش خرابی قطعات کمک می‌کنند. علاوه بر این، کاربرد شیر برقی هیدرولیک باعث می‌شود تا کنترل دقیقی در شرایط پیچیده فراهم شود.

ساختار شیلنگ هیدرولیک چگونه است؟

ساختار اصلی شیلنگ هیدرولیک را 3 جز به نام های لوله داخلی، لایه محافظ بیرونی و لایه تقویتی میانی تشکیل می دهد. این اجزا عبارتند از:

لوله داخلی:

مهمترین جز شیلنگ هیدرولیک که سیال را منتقل می کند، لوله داخلی است. جنس این لوله می بایست با جنس سیالی که قرار است جابجا شود، متناسب باشد. اغلب جنس لوله داخلی از لاستیک مصنوعی، ترموپلاستیک و یا تفلون است.

لایه محافظ بیرونی:

لایه ای از شیلنگ هیدرولیک که از لایه تقویتی میانی محافظت کرده و جنس آن به شرایط محیط کاری و نوع طراحی بستگی دارد.

لایه تقویتی میانی:

این لایه شیلنگ هیدرولیک را تقویت می کند و از سیم های ماریچی، الیاف نخی و یا ترکیبی از این ها ساخته می شود.

شیلنگ هیدرولیک چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از معایب شیلنگ هیدرولیک عمر کوتاه این قطعه است اما با انتخاب صحیح این شیلنگ و استفاده صحیح از آن تا حد زیادی می توان عمر مفید شیلنگ هیدرولیک را افزایش داد. با رعایت موارد زیر به عنوان موارد افزایش دهنده طول عمر مفید شیلنگ، می توان طول عمر این وسیله را تا حد زیادی تقویت کرد. برخی از این موارد عبارتند از:

در بخش انتقال نیرو، هیدروموتور و مدل‌های پیشرفته آن مانند هیدروموتور پیستونی، هیدروموتور اوربیتالی و هیدروموتور اینترموت نقش مؤثری دارند و با همراهی شیر پروپرشنال و فشارشکن هیدرولیک فشار ثابت و پایداری را در سیستم تضمین می‌کنند.

انواع شیلنگ هیدرولیک کدام است؟

اگر فاکتور استحکام ساختار شیلنگ هیدرولیک را مبنایی بر تقسیم بندی این شیلنگ ها قرار دهیم، می توان انواع شیلنگ هیدرولیک را مطابق زیر دسته بندی کرد:

شیلنگ هیدرولیک بافت نخی:

لایه تقویتی میانی این شیلنگ ها از الیاف نخی ساخته شده است. اغلب از شیلنگ هیدرولیک بافت نخی جهت انتقال و جابجایی سیالاتی شبیه به نفت، بنزین، آب، ضد یخ و … استفاده می کنند. توصیه می گردد تا از این شیلنگ ها در مسیرهای پرفشار استفاده شود.

شیلنگ هیدرولیک بافت سیمی:

لایه تقویتی میانی این شیلنگ ها از سیم های فولادی پر کشش ساخته شده است. به منظور جابجایی سیالاتی مانند نفت، بنزین و آب از این شیلنگ استفاده می شیلنگ هیدرولیک بافت مارپیچی: ود. توصیه میگردد تا از این شیلنگ ها در مسیرهایی با فشار متوسط استفاده شود.

شیلنگ هیدرولیک بافت مارپیچی:

لایه تقویتی میانی این شیلنگ ها از سیم های فولادی و لایه های نخی تشکیل شده است. به منظور جابجایی روغن و نفت از این شیلنگ استفاده می شود. توصیه می گردد تا از این شیلنگ ها در مسیرهای پرفشار استفاده شود، لذا به این نوع از شیلنگ های هیدرولیک، شیلنگ فشار قوی نیز می گویند.

می توان شیلنگ هیدرولیک را بر حسب میزان فشاری که شیلنگ هیدرولیک تحمل می کند به انواع زیر طبقه بندی کرد:

برای دسترسی به محصولات اورجینال و مشاوره تخصصی، می‌توانید به هیدرولیک نادری مراجعه کنید.

ساختار شیلنگ هیدرولیک

انواع شیلنگ هیدرولیک بر حسب میزان فشار

شیلنگ هیدرولیک فشار پایین:

اغلب از این شیلنگ زمانی استفاده می شود که فشار کمتر از 300 پوند بر اینچ باشد.برای عبور سیالاتی چون سوخت، روغن، آب، ضد یخ و … از این شیلنگ استفاده می شود.

شیلنگ هیدرولیک فشار متوسط:

انعطاف این شیلنگ ها در مقایسه با شیلنگ فشار پایین بیشتر است. اغلب در ماشین آلات سنگین مانند تراکتور، کامیون و در سیلندرهای هیدرولیک برای جابجایی تجهیزات از این شیلنگ استفاده می شود.

شیلنگ هیدرولیک فشار قوی:

محدوده فشار این شیلنگ ها بین 1825 تا 6000 پوند بر اینچ است. اغلب در ماشین لباسشویی از این شیلنگ استفاده می شود.

شیلنگ هیدرولیک با فشار بسیار قوی:

این شیلنگ ها فشار بین 5000 تا 6000 پوند بر اینچ را تحمل میکنند لوله های این شیلنگ 4 تا 6 لایه مارپیچ فولادی با قابلیت کشش بالا هستند.

موارد قابل توجه در انتخاب شیلنگ هیدرولیک مناسب چیست؟

به منظور انتخاب و استفاده از شیلنگ هیدرولیک مناسب لازم است تا فاکتورهای زیر مورد توجه قرار گیرند تا طول عمر مفید شیلنگ افزایش یابد. این فاکتورها عبارتند از:

سایز شیلنگ هیدرولیک:

شیلنگ ها با اندازه قطر خارجی خود اندازه گذاری می شوند. در صورتیکه قطر داخلی شیلنگ هیدرولیک از میزان استاندارد کمتر باشد جریان سیال در شیلنگ محدودتر می شود و داغ شدن سیال را به دنبال خواهد داشت.

حجم سیالی که قرار است منتقل شود:

برای انتخاب شیلنگ مناسب می بایست حجم سیالی که قرار است در شیلنگ جابجا شود و اندازه گیری شود.

دمای سیستم:

هر شیلنگ هیدرولیک بر حسب دمای استاندارد و تعیین شده شرکت سازنده قابل استفاده است، اگر دمای سیال داخل شیلنگ از حد استاندارد و مشخص شده بیشتر و یا کمتر باشد، طول عمر شیلنگ کاهش خواهد یافت.

فشار شیلنگ:

فشار شیلنگ می بایست برابر یا بیشتر از حداکثر فشار کاری سیستم باشد.

جنس شیلنگ:

جنس شیلنگ هیدرولیک به خصوص جنس لوله داخلی آن از موارد مهم و قابل توجه است. سیالی که می بایست از لوله داخلی شیلنگ هیدرولیک عبور کند می بایست متناسب با جنس شیلنگ باشد.

کاربرد و استفاده از شیلنگ هیدرولیک:

اغلب از شیلنگ های هیدرولیک بر حسب ویژگی های سیالی که قرار است جابجا شود، از شیلنگ هیدرولیک مناسبی استفاده می شود.

یکی از بهترین شرکت ها به منظور خرید شیلنگ هیدرولیک شرکت هیدرولیک نادری است. این شرکت با سابقه ای طولانی و درخشان 30 ساله در حوزه محصولات هیدرولیک و پنوماتیکی، از بهترین تامین کنندگان این محصولات به شمار می رود. متقاضیان خرید انواع محصولات هیدرولیکی از جمله شیلنگ هیدرولیک می توانند به راحتی محصول مورد نیاز خود را سفارش داده و در کوتاهترین زمان ممکن و با مناسب ترین قیمت، این محصولات را خریداری نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + شانزده =