مقالات

آسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟

آسانسور هیدرولیک

هیدکالا (هیدرولیک نادری) مرکز فروش و تعمیر انواع پمپ و قطعات هیدرولیک مورد استفاده در آسانسور هیدرولیک و سایر تجهیزات هیدرولیکی می باشد. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر راجب انواع محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی با بخش فنی هیدکالا از طریق شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.

خرید محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی

آسانسورهای هیدرولیکی آسانسورهایی هستند که توانشان را از پیستون هایی که داخل سیلندر حرکت می کند تامین می کنند.در این آسانسور ها از جک های هیدرولیک استفاده شده و به گونه ای طراحی شده اند تا نواقص آسانسورهای کششی را برطرف سازند

از مزایای استفاده از آسانسورهای هیدرولیک میتوان به عدم نیاز به موتورخانه و اتاقک بلای چاه آسانسور اشاره نمود.نرمی حرکت در شروع ابتدایی،خرابی کمتر و راحتی تعمییر از دیگر مزایای آسانسورهای هیدرولیک می باشد.امکان استفاده از کابین بزرگتر به دلیل حذف قاب و وزنه تعادل و نیاز به استراکچر سبکتر و در نتیجه هزینه کمتر مزیت دیگر آسانسورهای هیدرولیک می باشد.

بالابرهای هیدرولیک به عنوان عنصر حمل و نقل عمودی (VT) سالهاست مورد استفاده قرار گرفته است. ماشین‌های هیدرولیک نظیر پمپ دنده ای و سایر محصولات هیدرولیکی از نیروی سیال مایع برای عملکرد خود استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، آسانسورهای هیدرولیک توسط بسیاری از مالکان ساختمان استفاده نمی شود. علاوه بر این، بسیاری از تولیدکنندگان جهانی ساخت بالابرهای هیدرولیک را متوقف کردند.

آسانسور هیدرولیک چیست؟

آسانسور یکی دیگر از پر استفاده ترین وسایل، برای جابجایی و حمل و نقل اشخاص میباشد. بالابر ها در پیشین، ظاهر معمولی داشتند؛ در‌حالتی که که بعد ها به اشکال مختلفی تقسیم شدند که یکی‌از آن‌ ها آسانسور هیدرولیک میباشد.
آسانسور هیدرولیک، به نوعی بالابر می گویند که با نیروی فشار روغن فعالیت میکند؛ به عبارتی دیگر در‌این جور از آسانسورها فقط روغن‌ میباشد که گشتاور مورد نیاز را برای حرکت بالابر کار می‌ کند. در آسانسور های هیدرولیک برای تامین توان مایحتاج، نتایج کارکرد پیستون و موتور توان میباشد.

آسانسور هیدرولیک چیست؟

انواع مختلف آسانسورهای هیدرولیک کدامند؟

همه آسانسورهای هیدرولیک یکسان ساخته نمی شوند! چندین تغییر وجود دارد که می تواند هر سیستم را منحصر به فرد کند.در ادامه با انواع آسانسورهای هیدرولیک آشنا می شویم:

1.آسانسور هیدرولیک سوراخ دار

با این نوع آسانسور، سیلندرهای هیدرولیک به داخل زمین کشیده شده و در داخل یک سوراخ حفر شده قرار می گیرند. کابین آسانسور بر روی پیستونی نصب می‌شود که در داخل سیلندر حرکت می‌کند و امکان حرکت تا 60 دقیقه را فراهم می‌کند.

2. آسانسور هیدرولیک بدون سوراخ

از آنجایی که سوراخ حفاری ضروری نیست، ساختمان‌ها یا مناطقی که حفاری در آنها امکان پذیر نیست، می‌توانند از آسانسور هیدرولیک بدون سوراخ بهره ببرند. با این حال، این مدل آسانسور برای حرکت بالای 40 دقیقه مناسب نیستند.

3.آسانسور هیدرولیک طناب دار

آسانسورهای هیدرولیک طناب دار از کابل ها و یک پیستون متصل به یک نوار برای افزایش ارتفاع خود استفاده می کنند. از آنجایی که یک طناب کابین آسانسور را نگه می دارد، استفاده از یک گاورنر ضروری است. این مدل ها برای 60 دقیقه سفر در نظر گرفته شده اند.

4. آسانسور هیدرولیک بدون اتاقک (MRL).

در آسانسورهای بدون اتاقک ، سیستم بالابر و تجهیزات هیدرولیک به جای قرار گرفتن در اتاقک، در قسمت چاله موجود در راهروی آسانسور قرار گرفته است. این باعث می شود فضای موجود در یک ساختمان به حداکثر برسد.

انواع مختلف آسانسورهای هیدرولیک کدامند؟

اجزای اصلی آسانسور هیدرولیک چیست؟

سیستم های هیدرولیک کاربردهای متفاوتی دارند. از ترمز خودرو گرفته تا لیفتراک، سیستم های پرس گرفته تا پمپ های هیدرولیک. همه این سیستم ها از مکانیزم واحدی استفاده می کنند.

اجزای اصلی آسانسور هیدرولیک عبارتند از:

  • یک پیستون درون سیلندر
  • مخزن
  • پمپ
  • موتور (برای راندن پمپ)
  • شیر هیدرولیک

اجزای اصلی آسانسور هیدرولیک

تفاوت آسانسورهای هیدرولیک با کششی

آسانسورهای هیدرولیک در اجزای اصلی زیر با آسانسور کششی متفاوت هستند:

  • سیستم ماشین/درایو.
  • سیستم ایمنی.

تاریخچه آسانسور هیدرولیک

در سال ۱۸۲۸ انجمن هیدرولیک بوفالو، در حیطه صنعتی و مراکز ساخت صنعت های نساجی با بکارگیری از ساخت شبکه هیدرولیک و نیروی آب به دستور دکتر جانسون در شهر بوفالوی نیویورک ساخته شد.

در سال ۱۸۳۳ کارکنان معدن، در کوه Harz با به کارگیری از میله های عمودی رفت و بازگشت به عمق ۶۰ متری را تجربه کردند.

بعد از یک سری تجربه،  در سال ۱۸۴۶ نخستین آسانسور هیدرولیک، با فشار آب بوسیله سر ویلیام آرمسترانگ تولید شد. بخش ‌های متفاوت آسانسور هیدرولیک قسمت های گوناگونی دارا است که عبارتند از:

  • سنسور حرارتی مدار توان
  • جک پیستون تابلو فرمان
  • بالابر ترموستات روغن
  • پمپ انتقال روغن
  • شیر قطع و وصل خروج روغن
  • شیر اضطراری برقی
  • شیر های مختلف در بقیه قسمت ها
  • کاربرد آسانسور های هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی برای جابجایی اشخاص و وسایل در اماکن گوناگون به کارگیری می گردد؛ بالابر هیدرولیک فقط برای منزل وجود ندارد، بلکه در درمانگاه، پارکینگ و اماکن همگانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

بالابر های هیدرولیکی که از سال 1828 به وجود آمده اند دارای مزایا و معایبی می باشند.

خرید جک هیدرولیکی


مزایای آسانسور هیدرولیک

وقتی که بخواهید آسانسور هیدرولیک را نصب نمایید، بایستی متوجه شوید که ‌این بالابر دارنده یک‌سری خصوصیت ‌ها و مزایایی میباشد که به شما یاری متعددی می‌ نماید که بعضی از آن‌ ها عبارتند از:

  • قابل انعطاف بودن حرکات کابین
  • آسانسور دارنده امنیت زیاد
  • عدم نیاز به سقف زدن برای چاه بالابر
  • دارنده بضاعت و توان برای جابجایی اثاثیه سنگین

استانداردهای آسانسور هیدرولیک

در آسانسور های هیدرولیکی جابجایی کابین با کمک جک بالابر انجام می گیرد. در طراحی این نوع آسانسور ها باید استاندارد آسانسور را نیز در نظر گرفت. از ویژگی آسانسور هیدرولیکی می توان گفت که در استارت اولیه حرکت بسیار نرم انجام می شود.

و همچنین جهت ایست در طبقات تنظیمات به صورت دقیق انجام می شود، در ضمن سازه سبک و موتور خانه در پشت بام قرار ندارد. شرکت هیدرولیک نادری با در نظر گرفتن تمام خصوصیات و ویژگی های این نوع از آسانسور ها و همچنین با بررسی ابعاد محل نصب آسانسور، آسانسوری با کیفیت و با استاندار های معتبر طراحی و راه اندازی می کند.

نحوه کلی کار آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک مانند هر بالابر دیگر چندین نحوه برای استفاده داراست. آسانسور هیدرولیک در این صورت فعالیت می نماید که موتور در پاورپوینت بالابر بچرخد، تا دستگاه تلمبه، بتواند روغن را از مخزن به سیلندر پمپاژ نماید و گنجایش سیلندر مالامال شود.
تا روغن با فشاری که در آن زیاد می‌گردد، کابین و پیستون به طرف بالا، جا به جا شود و زمانی که بالابر به طبقه مورد نیاز رسد، سیستم مرکزی که در‌این بالابر در نظر گرفته شده می باشد.

به موتور آسانسور هیدرولیک برای قطع کردن روغن، سیگنالی فرستاده و آنگاه کابینت بالابر در طبقه می ‌ایستد.
برای پایین آمدن بالابر نیز  به همین پروسه پیش می ‌رود و هنگامی که کابین پایین می‌ آید، سیستم مرکزی آن، به روزنه سیگنال داده و آن گاه حرکت آروم تر صورت گرفته و با سنگینی کابین، پیستون به سیلندر فشار داده و روغن از روزنه به مخزن باز گردیده و مکانیسم مرکزی فرمان بسته کردن را به روزنه داده و کابین می‌ ایستد.

استانداردهای آسانسور های هیدرولیکی

کاربردهای آسانسورهای هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی روشی عالی برای انتقال عمودی در ساختمان‌های کم ارتفاع هستند. به خصوص مواقعی که نیاز به بالا بردن اجسامی با وزن زیاد داشته باشیم و سرعت آسانسور اهمیتی نداشته باشد.

  • دفاتر اداری دو الی سه و چهار طبقه
  • ساختمان‌های مسکونی دو، سه، چهار، و پنج طبقه
  • بیمارستانهای کوچک، کلینیک‌ها، ساختمان‌های بهداشتی تا سه طبقه
  • کارخانجات کوتاه صنعتی که نیاز به انتقال بار و یا مواد خام از وزن‌های سبک تا بسیار سنگین دارند
  • پارکینگ های طبقاتی کوچک و بزرگ
  • آسانسورهای مسافری / باری در فروشگاه‌ها (تا سه طبقه)
  • آسانسورهای خانگی که با برق تک فاز کار می‌کنند
  • آسانسورهای پانوراما در هتل‌ها و مراکز تجاری
  • آسانسورهای ویژه صنعتی که قابلیت انتقال موتورخانه به منطقه امن و غیرقابل اشتعال اهمیت داشته باشد
  • آسانسورهای خاص که به جای کابین از پلتفرم استفاده می‌شود از جمله سن تئاتر، دسترسی به بازرسی هواپیما، بارانداز
  • مثال‌های نامناسب کاربردی
  • اغلب فروشگاه‌های بزرگ چندین طبقه‌ای با ترافیک بالا
  • بیمارستان‌های بیش از چهار طبقه و پرترافیک
  • برج‌های مسکونی که نیازمند آسانسورهای بالای ۱ متر بر ثانیه هستند

موتور و پمپ هيدروليک

وظیفه موتور الکتریکی، به تکان درآوردن پمپ روغن هيدروليك مي باشد. تعیین پمپ و هیدروموتور الکتريکي و بصورت كلي پاوريونيت به عامل های زیادی بستگی داشته که بعضی از آن‌ها عبارتند از :

  • ظرفيت آسانسور
  • تراول آسانسور
  • سرعت مناسب
  • تعداد و قطر سيلندر هيدروليک
  • سيستم تعليق و اتصال جک به آسانسور

برق مورد نياز پاوريونيت بر حسب ظرفيت و ساير عامل ها، تک فاز و يا سه فاز مي باشد.

موتور و پمپ هيدروليک

انواع آسانسور

دو نوع سیستم آسانسوری وجود دارد: سیستم های کششی و هیدرولیک.

آسانسورهای کششی از طناب ها یا تسمه های فولادی با کمک سیستم قرقره استفاده می کنند. آسانسورهای هیدرولیک توسط جک هیدرولیک تغذیه می شوند که مانند پیستون های سیال، در داخل یک سیلندر حرکت می کنند.

آسانسور های کششی

نیروی محرکه در‌این گونه بالابر ها، از یک موتور الکتریکی که معمولا در بالای چاه بالابر و در محلی به اسم موتورخانه نصب شده، تامین می گردد.
بر روی فلکه این موتور چندین کابل فولادی (اصطلاحا سیم بکسل) موجود هست که از یک جهت به کابین بالابر و از جهت دیگر به وزنه های بالابر که داخل قابی فلزی به اسم قاب وزنه قراردارند وصل میباشد.

جنس این وزنه ها معمولا از چدن یا این که بتن میباشد. وزن این وزنه ها، به اندازه وزن کابین میباشد. وزن هر نفر در محاسبات، مرتبط با بالابر 75 کیلوگرم می باشد.عامل قرار دادن وزنه در سیستم بالابر، یاری به بالابردن آسانسور میباشد. در غیر این صورت برای این فعالیت از موتورهای با سرعت بالا بهره برد.

پس با این عمل، قدرت بسیار توانمند با کیلو وات بالا به کار گرفت. پس با این عمل قدرت موتور مورد بکارگیری کم میشود. عادی میباشد که‌این وزنه در پایین آمدن بالابر مزاحمت ایجاد می نماید، ولی زیرا هر جسم بدون دخالت به پایین سقوط می‌نماید، پس به کارگیری از وزنه، مانعی بزرگی در حرکت بالابر به وجود نمی آورد.

انواع آسانسور

آسانسورهای هیدرولیکی

یکی از انواع بالابر, جکی می‌باشد, این بالا بر امنیت زیادی داراست و از جریان سیال پرفشار در لوله ها، جهت انتقال توان به کارگیری می گردد.پیاده سازی بی آلایش این دستگاه باعث ارتقاء بازده آسانسور شده‌است. از مهم‌ترین مزیت آن، در صد آسیب دیدن کم, نیاز نداشتن به محیطی جهت ایجاد موتور منزل و همینطور نیاز به فضای متعددی جهت تولید ندارد.

نمونه ای از بالابرهای هیدرولیک

نمونه ای از بالابرهای هیدرولیک

چرا بالابر هیدرولیک دوست داشتنی میباشد؟

آسانسور های هیدرولیک در ساختمان های بدون قابلیت و امکان احداث موتورخانه و ساختمان های کوتاه (در کشور ایران ۱۸ متر و با سرعت ۰/۷۵ متر بر ثانیه و در ایالات متحده تا ۳۰ متر و با سرعت ۱ متر بر ثانیه) یک گزینش  ایده آل میباشد.
چنانچه شما نیز آسانسوری می خواهید که با نادر ترین صدا، بدون هیچ لرزش در ساختمان و ۵۰% مصرف انرژی کمتر نسبت به آسانسورهای عادی با نرمیت فوق العاده برای شما فعالیت نماید، هیدرولیک شایسته ترین گزینش میباشد.

در حال حاضر از آسانسورهای هیدرولیک در دو شرایط، جک از پایین برای توقف های کم و جک از بغل برای تعداد توقف های فراتر بکارگیری می‌گردد.

دلیل بکارگیری از آسانسورهای هیدرولیک

حرکت عالی، قابل انعطاف و آرام، نیاز نداشتن به موتورخانه استارت و استوپ بدون ضربه، حتی بدون نیاز به سیستم درایو، قیمت آهن کشی کمتر، نسبت به آسانسورهای کششی (عادی) صدای بسیار نادر و عدم حس حرکت بالابر در ساختمان، عدم لرزش در هنگام جنبش به دلیل پخش وزن کابین به سمت زمین نه برروی ساختمان، ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق.

سوالات متداول راجب آسانسورهای هیدرولیک

از انواع آسانسورهای هیدرولیک می توان به : آسانسور هیدرولیک سوراخ دار ، بدون سوراخ، آسانسور هیدرولیک طناب دار و آسانسور هیدرولیک بدون اتاقک (MRL) اشاره نمود.

از مهمترین اجزاء آسانسور هیدرولیک می توان به : پیستون داخل سیلندر، مخزن ، پمپ، موتور (برای راندن پمپ)، شیر هیدرولیک اشاره نمود.

قابل انعطاف بودن حرکات کابین، امنیت زیاد، عدم نیاز به سقف زدن برای چاه بالابر،  توان بالا برای جابجایی اثاثیه سنگین از جمله مزایای این نوع آسانسور می باشد.

10 نظر در “آسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟

  1. صنایع هیدرولیک چهارسو گفت:

    سلام ممنون از مطالب فوق العاده ای که دارید
    من یک سوال داشتم در این مطلب به مزایای آسانسور های هیدرولیکی بخوبی اشاره کردید، بنظر شما معایب آسانسورهای هیدرولیکی و محدودیت هایی که دارن شامل چه مواردی می شوند ؟

    1. mrsa گفت:

      سلام و درود بسیار خوشحالیم که مطالب سایت مورد رضایت شما قرار پرفته
      در پاسخ به سوال شما باید گفت که معایب آسانسور های هیدرولیکی شامل موارد زیر می باشد:
      1- محدودیت طول مسیر حرکت ( با توجه به محدودیت های ارتفاع جک هیدرولک)
      2- محدودیت سرعت حرکت کابین ( آسانسورهای هیدرولیکی از روغن برای جابه جایی استفاده می کنند )
      3- افت ولتاژ و کاهش قدرت موتور آسانسور های هیدرولیکی
      4- هزینه نصب و نگهداری بالا
      5- توان مصرفی بالا ( از موتور با توان بالاتر جهت جابه جایی یک ظرفیت یکسان نسبت به آسانسور های کششی استفاده می شود )
      6 – ایجاد حرارت فراوان

  2. بالابر رادین گفت:

    مطلب جامع و کاملی بود و فقط بنظرم در این مطلب هیچ اشاره به انواع آسانسور هیدرولیکی نشده اگر مطلبی در این مورد بزارید ممنون میشم

    1. mrsa گفت:

      ممنون دوست عزیز
      بطور کلی انواع آسانسور هیدرولیک را می توان بر اساس تعداد، نوع، موقعیت و روش نصب جک دسته بندی کرد و شامل موارد زیر می باشد:
      آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
      آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم
      آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم
      آسانسور هیدورلک یک جک در کنار غیرمستقیم
      آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار غیرمستقیم
      آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم تلسکوپی

  3. جواد مرادی گفت:

    سلام ببخشید من یک سوال دارم یکی از مشکلاتی که در نصب آسانسور ها و جود دارد اینه که مهندس یا ناظر و یا شرکت طراح آسانسور ارتفاع چاله آسانسور را کم می گیرند اما وقتی به مرحله اخذ گواهی استاندارد می رسه مشکل ساز میشه !!! میشه بفرمایید ارتفاع چاله آسانسور هیدرولیک چه قدر است؟

    1. mrsa گفت:

      سلام و درود :
      چاله آسانسور یا همون چاهک آسانسور هیدرولیک تفاوت چندانی با آسانسور کششی ندارد و ارتفاع آن بطور معمول بطور معمول بین 140 تا 160 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

  4. شریف معاضدی گفت:

    باسلام لطفا بفرمائید حد اکثر تا چند طبقه از آسانسور هیدرولیکی میتوان استفاده نمود ؟ ممنون

    1. mrsa گفت:

      سلام و درود
      از آسانسورهای هیدرولیک بیشتر در ساختمان‌های 5 تا 6 طبقه استفاده می‌شود

  5. شریف معاضدی گفت:

    باسلام تا چند طبقه یا ایستگاه میتوان هیدرولیکی نصب کرد ؟ ممنون

    1. mrzam گفت:

      سلام جناب شریف معاضدی عزیز. برای کسب اطلاعات تکمیلی راجب آسانسور های هیدرولیک می تونید از مشاوره واحد فنی هیدرولیک نادری (از طریق شماره های مندرج در قسمت تماس با ما) استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 6 =