پمپ هیدرولیک یکی از اجزای اصلی سیستمهای هیدرولیک است که به سایر اجزای سیستم روغن را انتقال میدهد. عامل اصلی تامین نیروی موردنیاز برای عملکرد سیستم هیدرولیک فشار روغن خروجی از پمپ است. بنابراین افت فشار باعث مختل شدن عملکرد این سیستم میشود و به سایر اجزای سیستم آسیب وارد میکند. فشار سیال در خروجی پمپ کمتر از فشار سیال در ورودی پمپ است که این اصلیترین علت افت فشار پمپ هیدرولیک است که این باعث آسیب دیدن سیستم هیدرولیک و کاهش عملکرد آن میشود.
به طور کلی نیرویی که توسط سیال تحت فشار در سیستم هیدرولیک ایجاد میشود، فشار هیدرولیک است. این فشار برای انجام کار مانند اعمال نیروی کنترل و حرکت دادن اجسام استفاده میشود. فشار هیدرولیک در طیف گستردهای کاربرد دارد که میتوان به وسایل نقلیه، تجهیزات ساختوساز و ماشینآلات صنعتی اشاره کرد. در این مقاله از مجموعه هیدرولیک نادری به بررسی علت افت فشار هیدرولیک پرداختهایم.
انواع افت فشار هیدرولیک
افت فشار هیدرولیک باعث آسیب دیدن اجزای سیستم هیدرولیک و کاهش عملکرد سیستم هیدرولیک میشود که در چنین مواقعی باید به تعمیر یا تعویض پمپ هیدرولیک اقدام کنید.
افت فشار اصلی
اصطکاک بین سیال و دیوارههای لوله و سایر اجزای سیستم هیدرولیک باعث به وجود آمدن این نوع افت فشار میشود.
افت فشار فرعی
مقاومت در برابر جریان سیال در اتصالات، شیرها و سایر اجزای سیستم هیدرولیک باعث به وجود آمدن این نوع افت فشار شده است.
کاهش فشار روغن هیدرولیک خروجی از پمپ باعث افت فشار پمپ هیدرولیک شده است. این افت فشار میتواند به دلایل زیر ایجاد شده باشد:
- مشکلات برقی مانند خرابی سیمکشی و خرابی سنسورهای فشار باعث اختلال در عملکرد و افت فشار میشود.
- اگر از پمپ نشتی روغن وجود داشته باشد، باعث کاهش مقدار روغن در سیستم و افت فشار میشود.
- خرابی قطعات مانند قطعات مکانیکی، سیلها و یاتاقانها باعث میشود عملکرد پمپ کاهش پیدا کند که این میتواند افت فشار را به همراه داشته باشد.
- آلودگی روغن باعث میشود، ویسکوزیته روغن هیدرولیک کاهش پیدا کند که این کاهش ویسکوزیته موجب ایجاد افت فشار میشود.
برای تشخیص افت فشار از روشهای زیر میتوانید، استفاده کنید:
- بررسی و تمیز کردن فیلترهای سیستم هیدرولیک
- بررسی عملکرد پمپ مانند نشتی، نویز و سرعت
- بررسی فشار در نقاط مختلف سیستم هیدرولیک
- بررسی فشار ورودی و مقایسه آن با مقداری که در دفترچه راهنمای نصب مشخص شده است.
- بررسی فشار خروجی و مقایسه آن به مقداری که در دفترچه راهنمای پمپ مشخص شده است.
برای رفع افت فشار پمپ هیدرولیک از روشهای زیر باید استفاده کنید:
نشتی روغن
اگر افت فشار ناشی از نشتی روغن است باید محل نشتی شناسایی شود و با استفاده از روشهای زیر نشتی روغن را برطرف کنید:
- در صورتی که لولهها دچار نشتی روغن شدهاند باید لولهها را تعمیر یا تعویض کنید.
- اگر اتصالات دچار نشتی شدهاند باید آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
- اگر قطعات پمپ خراب شدهاند مانند خرابی قطعهای از پمپ، سیلها، یاتاقانها و سایر قطعات باید آنها را تعمیر و تعویض کنید.
آلودگی روغن یا فیلتر
اگر افت فشار به دلیل آلودگی فیلتر یا روغن است باید روغن و فیلتر را تعویض کنید.
خرابی قطعات
اگر خرابی قطعات باعث افت فشار شده باشد باید قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض کنید.
وجود مشکلات برقی
برای رفع مشکلات برقی باید سنسورها و سیمکشی پمپ را بررسی کنید.
پیشنهاد هیدکالا: دلایل آلودگی سیستم هیدرولیک صنعتی
جلوگیری از افت فشار پمپ هیدرولیک
با انجام اقدامات پیشگیرانه از افت فشار پمپ میتوان جلوگیری کرد. این اقدامات به نگهداری سیستم، کاهش هزینههای تعمیر و افزایش عمر مفید پمپ کمک میکند. با بررسی منظم سیستم از افت فشار میتوان جلوگیری کرد. تعمیر یا تعویض قطعات مصرفی پمپ و استفاده از روغن هیدرولیک مناسب از افت فشار جلوگیری میکنند. یکی از شایعترین علل افت فشار پمپ هیدرولیک، نشتی پمپ است. نشتی روغن باعث کاهش مقدار روغن در سیستم هیدرولیک میشود. از دلایل نشتی روغن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب و راهاندازی نامناسب باعث نشتی روغن میشود.
- استفاده از روغن با کیفیت پایین باعث ایجاد نشتی روغن میشود.
- خرابی قطعات پمپ هیدرولیک مانند سیلها، یاقانها و دیگر قطعات باعث نشتی روغن میشود.
- فرسایش قطعات پمپ باعث ایجاد نشتی روغن میشود.
انسداد پمپ باعث میشود جریان روغن کاهش پیدا کند. کاهش جریان روغن در پمپ باعث کاهش فشار در سیستم میشود. از دلایل انسداد پمپ هیدرولیک به گزینههای زیر میتوان اشاره کرد:
- فرسایش یا خرابی قطعات پمپ هیدرولیک مانند سیلها، یاتاقها و سایر قطعات، این فرسایش باعث ایجاد ذرات فلزی و انسداد پمپ میشود.
- وجود ذرات خارجی در روغن باعث انسداد پمپ هیدرولیک میشود. ذرات خارجی میتوانند از طریق فرسایش قطعات، هوا و سایر عوامل وارد روغن هیدرولیک شوند.
برای دریافت خدمات تعویض و تعمیر اجزای سیستم هیدرولیک میتوانید با هیدرولیک نادری ارتباط بگیرید.
کاهش دبی پمپ به چه معناست؟
مقدار سیال هیدرولیک که توسط پمپ در هر دقیقه پمپ میشود، دبی پمپ گفته میشود. کاهش دبی باعث کاهش عملکرد سیستم هیدرولیک میشود. ویسکوزیته روغن، میزان مقاومت آن در برابر جریان است. ویسکوزیته بالاتر روغن هیدرولیک نشان دهنده مقاومت بیشتر آن در برابر جریان است که موجب میشود در سیستم فشار بیشتری وارد شود. روغن با ویسکوزیته پایینتر در برابر جریان مقاومت کمتری دارد و در سیستم فشار کمتری را ایجاد میکند. کاهش ویسکوزیته باعث میشود در سیستم هیدرولیک افت فشار ایجاد شود.
افت فشار نه تنها باعث آسیب دیدن سیستم هیدرولیک میشود؛ بلکه عملکرد سیستم هم کاهش میدهد. بنابراین، تشخیص و رفع علت افت فشار پمپ هیدرولیک اهمیت زیادی دارد. هیدرولیک نادری انواع محصولات هیدرولیک و پنوماتیک را در اختیار مشتریان میگذارد. همچنین به ارائه خدماتی مانند همین بررسی همین افت فشار پمپ هیدرولیک و برطرف کردن آن هم مشغول است.
علائم خرابی پمپ هیدرولیک
از خرابی پمپ هیدرولیک به گزینههای زیر میتوان اشاره کرد:
کاهش راندمان سیستم هیدرولیک
کاهش راندمان سیستم هیدرولیک و کند شدن عملکرد آن از مهمترین علائم خرابی پمپ هیدرولیک هستند. شدت جریان روغنی که به پمپ جریان دارد، روی عملکرد و بازدهی مناسب سیستمهای هیدرولیک نقش مهمی دارد. افت راندمان سیستم هیدرولیک به دلایلی مانند کاهش ویسکوزینه روغن، کاهش روغن در مخزن و وجود سایش و خوردگی در پمپ هیدرولیک است.
صدای زیاد از سیستم هیدرولیک
در حالت عادی هنگامی که سیستم هیدرولیک کار میکند سر و صدا ایجاد میکند؛ ولی صدای ناشی از ایجاد نقص در سیستم متفاوتتر است. به طور مثال در صورت حفرهزایی پمپ و مشکل کاویتاسیون صدای ریزی شبیه ترکیدن حباب ایجاد میشود و در صورتی که بیرینگهای پمپ فرسوده شود صدای لرزش و ناله ایجاد خواهد شد.
صدای زیاد از سیستم هیدرولیک
در حالت عادی هنگامی که سیستم هیدرولیک کار میکند سر و صدا ایجاد میکند؛ ولی صدای ناشی از ایجاد نقص در سیستم متفاوتتر است. به طور مثال در صورت حفرهزایی پمپ و مشکل کاویتاسیون صدای ریزی شبیه ترکیدن حباب ایجاد میشود و در صورتی که بیرینگهای پمپ فرسوده شود صدای لرزش و ناله ایجاد خواهد شد.
کاهش افت فشار
کاهش افت فشار پمپ یکی از دلایل خرابی سیستم هیدرولیک است.
داغ شدن پمپ
دمای بحرانی روغن سیستمهای هیدرولیک حداکثر 82 درجه باید باشد و اگر بیش از این پمپ داغ شود، باعث آسیب دیدن پمپ هیدرولیک میشود.
نشتی
نشتی روغن پمپ هیدرولیک آخرین خرابی پمپ هیدرولیک است.
پمپ هیدرولیک باعث انتقال روغن به سایر اجزای سیستم هیدرولیک میشود و یکی از اجزای اصلی این سیستم محسوب میشود. افت فشار پمپ هیدرولیک میتواند باعث کاهش عملکرد سیستم شود و به سایر اجزای سیستم آسیب وارد میکند. مشکلات برقی، نشتی روغن، خرابی قطعات پمپ هیدرولیک و آلودگی روغن از دلایل افت فشار در پمپ هیدرولیک هستند. بررسی فیلترهای پمپ هیدرولیک، بررسی عملکرد پمپ، بررسی فشار در نقاط مختلف سیستم هیدرولیک، بررسی فشار ورودی و بررسی فشار خروجی روشهایی هستند که به وسیله آنها میتوان افت فشار پمپ هیدرولیک را تشخیص داد. شما میتوانید باکیفیتترین محصولات هیدرولیک مانند همین پمپ هیدرولیک را از هیدرولیک نادری بخرید.