مقالات

نصب شیر برقی هیدرولیک

انواع شیر برقی هیدرولیک

طریقه نصب شیر برقی هیدرولیک کار بسیار پیچیده ای نمی باشد، ولی بایستی به صورت اصولی و صحیح مطابق با استانداردهای موجود انجام شود تا سیستم به درستی بتواند عمل کند. همان گونه که می دانید وظیفه ی شیر برقی هیدرولیک در عبور فشار بالا از لوله های وصل شده می باشد. در صورتی که شیر برقی به درستی نصب نشود، موجب افت و یا افزایش فشار می شود. این موضوع ممکن است آسیب های مالی و جانی زیادی را در پی داشته باشد. برای همین خاطر باید طریقه نصب شیر برقی به درستی انجام شود.

ویدئو آموزشی زیر از وبسایت کالنجی شما را با نحوه نصب شیر برقی هیدرولیک بیشتر آشنا می کند

لوازم مورد نیاز برای نصب شیر برقی:

لوله مانسمان:

لوله مانسمان یکی از اصلی ترین لوازم جهت ایجاد مسیر بین قطعات لوله ها می باشد. این لوله ها باید توان تحمل فشارهای بسیار بالا را داشته باشند.

شیلنگ های هیدرولیک:

یکی از با صرفه ترین گزینه های برای نصب شیر برقی، استفاده از شیلنگ های هیدرولیک می باشد. این شیلنگ ها از توان تحمل بالایی برخوردار می باشند. دو نکته ی مهم در جاسازی این شیلنگ ها وجود دارد.

نکته ی اول این است که این شیلنگ ها نباید برای مسیرهای زیاد استفاده شوند، چون طول مسیر زیاد موجب افت فشار روغن می شود.

نکته دوم هم در این است که نباید در طول مسیر به این شیلنگ ها پیچ و تاپ زیادی داد، چون موجب انباشته شدن روغن و افزایش فشار در سیستم می شود.

اتصالات هیدرولیک:

استفاده از اتصالات هیدرولیک از دیگر لوازم مورد نیاز در نصب شیر برقی می باشد. البته در این راستا توصیه می شود که سایز اتصالات را باید متناسب با سایز ادوات دیگر انتخاب کنید.

نکته ی دیگر هم به هنگام خرید اتصالات، در این است که باید فشار تحمل اتصالاتی که انتخاب می کنید از فشار کاری سیستم شما کمتر نباشند، چون در غیر این صورت به قطعات سیستم آسیب وارد می شود.

پایه زیر شیری هیدرولیک:

داشتن زیری مناسب برای سیستم یکی از مهم ترین قطعات برای نصب شیر برقی می باشد. محل نصب و اجرای این قطعه بر روی تانک می باشد که شیر نیز بر روی این پایه سوار می شود.

همه شیرهای برقی چهار عدد جای پیچ بر روی خود دارند که به وسیله این پیچ ها بر روی پایه بسته می شوند. بعد از این که لوله ها و اتصالات نصب شدند، باید روغن را با وصل کردن شیلنگ ها به زیر شیری، به طرف داخل هدایت کنید.

خرید شیر برقی هیدرولیک

برای خرید شیر برقی هیدرولیک با شماره های روی سایت تماس حاصل نمایید.

مراحل نصب شیر برقی

طریقه نصب شیر برقی به این صورت است که در ابتدا باید دفترچه ی راهنمای شیر برقی خود را به صورت دقیق مطالعه نمایید. در دفترچه ی راهنمای شیر برقی تهیه شده ی شما تمامی دستورالعمل های ایمنی مرتبط با مارک و نوع شیر آمده است.

بعد از مطالعه ی دقیق باید اطمینان کافی را از این که شیر برقی شما برای کاربری مورد نظرتان مناسب و ایمن است را حاصل نمایید. بایستی ویژگی های شیر را از روی برچسب هم بررسی کنید و مطمئن شوید که مشخصات آمده شده با دفترچه ی راهنما مطابقت دارد یا خیر.

مراحل نصب شیر برقی به این صورت است که باید در ابتدا از خاموش بودن سیستم اطمینان حاصل کنید. و مطمئن شوید که مدار تحت فشار نباشد.

بعد از این که سیستم خنک شد، تمیز بودن لوله ها را بررسی کنید. لوله ها باید عاری از هرگونه زنگ زدگی و وجود براده و گرد و خاک و…. باشد.

توصیه ای که در این راستا می توان کرد این است که قبل از نصب شیر برقی، سعی کنید لوله ها را کاملا شست و شو دهید. چون در غیر این صورت ذرات و ناخالصی های ریز می تواند وارد لوله شده و منجر به انسداد لوله و یا نشتی آن شود.

برای جلوگیری از این مشکل می توانید با توجه به نوع سیالی که از شیر برقی شما عبور می کند، یک فیلتر قبل از ورودی شیر در داخل آن قرار دهید.

همچنین بخوانید : تفاوت شیر پروپرشنال و سروو چیست ؟

فرمان های شیر برقی هیدرولیک:

فرمان های شیر برقی هیدرولیک از تنوع زیادی برخوردار هستند. اگر شناخت کافی از  انواع گوناگون این فرمان ها نداشته باشید نمی توانید یک سیستم را طراحی کنید و اقدام به انتخاب شیر برقی هیدرولیک مناسب داشته باشید. فرمان های مختلف در نقشه ی مدار شیر برقی هیدرولیک به شرح زیر هستند:

  • 3 به 2: این فرمان دارای 3 پورت T، A،P می باشند. به این صورت که یک پورت برای ورود روغن، یک پورت مخصوص عملگر و یک پورت هم جهت برگشت و تخلیه به مخزن می باشد. در حالت کلی دو نوع از این فرمان ها وجود دارد که به صورت نرمال کلوز و نرمال اوپن می باشند.
  • 4 به 2: این فرمان دارای شباهت ظاهری زیادی به نماد ضربدر است و معروف به شیرهای ضربدر موازی می باشند. اکثر مدل های این فرمان به صورت تک بوبین می باشند ولی در برخی مدل ها هم دارای دو بوبین است. این مدل هم به شیرهای حافظه معروف می باشد. این فرمان دارای چهار پورت T، B،A، P است، که در مقایسه با مدل قبلی دارای 2 تغذیه برای عملگر هستند. عملکرد این فرمان هم در حالت عادی اگر فرمانی به  آن نداده شود، جک را در یک سمت مشخص حرکت می دهد. ولی در صورتی که به آن برق وارد شود، جک در سمت مخالف حرکت در می آید.
  • 4 به 3: قابلیتی که شیرهای برقی با این فرمان دارند، داشتن دو بین بودن آن ها می باشد. مربع وسط حالت تحریک نشده ی آن ها می باشد. این فرمان ها یکی از گسترده‌ترین فرمان های شیر برقی می باشند که از طریق نقشه های متفاوتی که دارند اقدام به انجام حرکات گوناگون با جک هایشان می کنند.

فرمان های شیر برقی

بررسی 4 مدل از نقشه های گوناگون فرمان 4 به 3:

این فرمان ها دارای نقشه های گوناگونی هستند که 4 مدل پر مصرف آن، شیر برقی هیدرولیک وسط بسته، شیر برقی هیدرولیک وسط باز و شیر برقی هیدرولیک P بسته و شیر برقی هیدرولیک وسط H می باشند.

شیر برقی هیدرولیک وسط بسته:

تمامی پورت های این شیر برقی حالت وسط بسته می باشند. زمانی که هیچ فرمانی به این شیر ها داده نشده است، همه ی مسیرهای پورت آن ها بسته می باشند. در این مدل به دلیل این که روغن برای ورود و خروج هیچ راهی ندارد، ایست کامل می کند. در صورتی که به بوبین مسیر چپ برق داده شود، موضع شیر به سمت چپ حرکت می کند و برعکس اگر به بوبین سمت راست، برق بدهیم، موضع به سمت راست حرکت می کند.

همچنین بخوانید : عیب یابی شیر های برقی هیدرولیک

شیر برقی هیدرولیک وسط بسته

شیر برقی وسط باز:

یکی دیگر از معروف ترین مدل های فرمان شیر برقی 4 به سه، شیر برقی نرمال اوپن می باشد. در حالت معمولی این شیر دارای دو پورت P و T می باشد و از طریق این دو پورت به هم راه دارند. در صورتی که هیچ گونه برقی به بوبین ها وارد نشود، روغن در سیستم دائما در حال سیرکوله شدن به مخزن هیدرولیک می باشد.

شیر برقی P بسته:

در این مدل از فرمان 4 به 3 مسیر ورود روغن از پمپ به سیستم مسدود می باشد ولی دیگر پورت ها به همدیگر راه دارند.

شیر برقی وسط H:

در این مدل از فرمان 4 به سه هم، تمامی پورت ها به همدیگر راه دارند و روغن در بین آن ها شناور می باشد.

بهترین مکان برای نصب شیر برقی هیدرولیک:

در این بخش از طریقه نصب شیر برقی، به بررسی بهترین مکان برای نصب می پردازیم، بهترین مکان برای نصب شیر برقی هیدرولیک به صورت زیر است:

  • بهتر است مکانی که برای نصب شیر برقی انتخاب می کنید، دارای تهویه ی مناسب بوده و از محیط خشکی برخوردار باشد. چون سوپاپ در حین استفاده داغ می شود و برای خنک شدن آن باید در اطراف شیر فضای مناسب موجود باشد.
  • بیشتر شیرهای برقی تنها قابل استفاده در یک جهت جریان می باشند. در زمان نصب شیر جریان محیط متناسب با شیر برقی باشد. جهت جریان را می توانید از روی بدنه ی شیر متوجه شوید که با فلش مشخص می شود. لوله های هر دو طرف شیر برقی باید به صورت محکم بسته شوند و در زمان سفت کردن حتما از آچار استفاده کنید. از فشارهای غیر ضروری بر روی سیستم جهت سفت کردن شیر جلوگیری کنید.
  • برای نصب شیر توصیه می شود که سیم پیچ را با حداکثر انحراف 90 درجه به سمت بالا قرار داد. این کار موجب می شود که خطر جمع آوری کثیفی در شیر ها کمتر شود.

جمع بندی

انتخاب میزان ولتاژ ورودی مناسب برای شیر برقی با در نظر گرفتن جریان متناوب آن تاثیر زیادی بر نحوه ی کار شیر برقی هیدرولیک دارد. بایستی به حداکثر زمان روشن بودن شیر و انتخاب شیر مناسب در این راستا دقت شود.

سایز و ابعاد دهانه ی شیر برقی هم باید متناسب با لوله های مورد نظر باشد. میزان فشار مورد نیاز و انتخاب شیری که توانایی تحمل این فشار را دارد باید برابر باشد.

باید به نوع سیال و ماده ای که قرار است برای انتقال در شیر برقی مورد استفاده قرار گیرد هم دقت کرد، چون برخی از مایعات قابل اشتعال می باشند و نحوه ی کار شیر برقی در انواع مایعات مختلف است.

2 نظر در “نصب شیر برقی هیدرولیک

  1. اسماعیل داعی کمیشانی گفت:

    سلام وقت شما بخیر ممنون از اینکه مطالب خوب و اولیه که آشنای کامل برای شیرهای هیدرولیک داده شده است و انتخاب شیر را برای مصرف کننده آسان کرده اید

  2. ابوالقاسم گفت:

    سلام.یه سیستم می‌خوام بذارم که مشخصات زیرروداره.لطفاراهنمایی کنید.
    در حالت عادی پمپ روشن و بدون فرمان است و هیچ فشاری به جک وارد نمی‌شود.جک فقط یک سرروغن دارد و تخلیه آن بافشاروزنه است.بافرمان بالاجک پرسود.هرکجالازم بودبماند وقفل شود با فرمان پایین جک تخلیه شود.هرکجالازم بودبماند.فشارقابل تنظیم باشد.
    ممنون ازشما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =