مقالات

علت خرابی پمپ هیدرولیک چیست؟

عیب یابی پمپ هیدرولیک

با توجه به کاربرد بسيار زياد پمپ هاي هيدروليک در سيستم هاي مختلف روز به روز نياز به اين پمپ ها افزايش پيدا مي کند. در دنياي پمپ هاي هيدروليک يکي از مقوله هايي که بسيار کاربردي است، عيب يابي پمپ هيدروليک است. قبل از اینکه به مبحث عیب یابی بپردازیم لازم است در ابتدا بدانید هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد ؟ پس از آشنایی با سیستم های هیدرولیک حال لازم است به نحوه عیب یابی این محصولات بپردازیم.

به دليل استفاده زياد از سیستم های هیدرولیک امکان به وجود آمدن مشکلات متعدد بسيار زياد است. عيب يابي پمپ دنده ای هيدروليک به عنوان يک شغل در سطح کشور ايجاد شده و افراد زيادي در اين شغل مشغول به کار هستند. شما براي عيب يابي پمپ هيدروليک و تعمير يا تعويض پمپ ابتداي امر بايد مشکلات مورد نظر را شناسايي کنيد.

پمپ ها در حقيقت در يک دوره زماني مشخص انرژي سيال مورد نظر را افزايش مي دهند تا در مکان مورد نظر انرژي تحويلي خود را به سيستم منتقل کنند. پمپ ها با ايجاد خلا نسبي که به وجود مي آورند سيال مورد نظر را به داخل خود کشيده و با اعمال نيرو، سيال را در خروجي با فشار بالاتر به بيرون منتقل مي کنند.

ظرفيت حجمي پمپ را با واحد گالن بر دقيقه يا ليتر بر دقيقه نشان مي دهند. حجم روغن خروجي پمپ هیدرولیک که به سيستم هيدروليکي داده مي شود به ظرفيت پمپ بستگي دارد که ظرفيت پمپ را مي توان در اعمال حجم جابجا شده روغن در هر دور و تعدار دور پمپ به دست آورد.

ميزان مکش پمپ از مخزن به ارتفاع پمپ مايع بستگي دارد. اين ارتفاع، مقدار معيني داشته و از حد مجازي فراتر نمی رود. در روغن اين ارتفاع از 10 متر نبايد تجاوز کند. روغن در ارتفاع بيشتر از 10 متر به جوش مي آيد و بخار روغن وارد پمپ مي شود که باعث ايجاد نقص در سيکل هاي حرکتي پمپ مي شود

با توجه به نکات گفته شده شناخت ویژگی های پمپ و نحوه کارکرد این محصولات شما را در انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب با توجه به کاربردی که مدنظر شما می باشد یاری می کند.اما در مورد خروجي پمپ اين مشکل وجود نداشته و محدوديتي در ارتفاع سيستم براي کارايي وجود ندارد. در بررسي و عيب يابي پمپ هيدروليک نبايد از جزئيات و قوانین اصلي چشم پوشي کرده و به راحتي از کنار آن ها عبور کرد. به خاطر سپردن قوانين اساسي هيدروليک که در ادامه به آن ها خواهيم پرداخت، بسيار مهم و حياتي مي باشند.

مشکلات پمپ های هيدروليک چگونه و بر اثر چه عواملي به وجود مي آيد؟

پمپ هاي هيدروليک علاوه بر کارايي بالاي خود داراي مشکلاتي هستند که بايد در حفظ و نگهداري پمپ دقت بالايي به خرج داد. در اين قسمت عوامل مختلفي که باعث بروز مشکلات اساسي و مهم در اين پمپ ها مي شوند، را براي شما قرار داده و علل به وجود آمدن هرکدام را نيز بازگو مي کنيم.

با عيب يابي پمپ هيدروليک و عوامل مختلف شما با تمهيدات متعدد مي توانيد از خرابي هاي احتمالي جلوگيري کرده و از ضررهاي بعدي و آسيب به بقيه سيستم جلوگيري کنيد.

قبل از اشاره به اين علل بايد حتما قوانين اساسي مربوط به هيدروليک را بشناسيد که ابتدا به چند تعريف کوتاه در مورد آن ها مي پردازيم و در ادامه به صورت موردي به علل مختلف بروز مشکل مي پردازيم.

چند تعريف به اين صورت بيان مي شوند: پمپ ها براي سيستم جريان ايجاد کرده و در ايجاد فشار دخيل نيستند. مقاومت هاي مختلف در سر راه جريان، باعث ايجاد فشار مي شوند. جريان ايجاد شده سرعت محرک را تعيين مي کند و فشار موجود، نيروي محرک را براي شما بيان مي کند.

سيال پمپ شده هميشه مسير با مقاومت کمتر را طي مي کند. در انتقال سيال از نقطه اي با فشار زياد به نقطه اي با فشار کم گرما توليد مي شود.

 جهت خرید انواع پمپ پره ای هیدرولیک وارد شوید

دلایل خرابی پمپ هیدرولیک

بعد از شناخت کلي از سيستم هيدروليک، حال به معرفي علل خرابي پمپ ها مي پردازيم:

1. عدم دريافت مايع پمپ شونده

اين مشکل در موارد متعددي ايجاد مي شود اين عوامل شامل موارد زير مي شوند.

  •  عدم هواگيري و عدم پر کردن لوله اوليه پمپ.
  •  ارتفاع مکش منفي زياد سيال مورد نظر.
  • ارتفاع تخليه بيش از حد مجاز
  •  گرفتگي پروانه ها
  • نشتي هوا در لوله مکش پمپ
  • نشتي مايع سيال در کاسه نمد پمپ
  •  درون مايع نبودن دهانه مکش به اندازه کافي
  •  معيوب بودن آب بندي قطعات پمپ

2. فشار کم

اين مشکل بر اثر چند عامل ايجاد مي شود:

  •  سرعت چرخش کم است
  •  وجود نشتي هوا در لوله مکش از مخزن سيال
  •  وجود عيب هاي مکانيکي در قطعات داخلي پمپ
  •  گرفتگي مجراهاي عبوري سيال متصل به پمپ
  • وجود هوا يا گاز در مايع سيال
هیدرولیک نادری (هیدکالا) علاوه بر فروش محصولات هیدرولیکی نظیر : انواع پمپ هیدرولیک و شیرها و جک های هیدرولیک با کمک متخصصین و مهندسان کاربلد و با تجربه سالهاست که در تعمیر و عیب یابی پمپ هیدرولیک و سایر محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی فعال در صنعت کشور است. برای خرید و تعمیر انواع پمپ هیدرولیک خود با بخش فنی هیدکالا تماس بگیرید.

خرید محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی

 3. پمپ مدتي کار کرده و مدتي مي ايستد

يک مشکل جدي در قسمت هاي مختلف اين عيب را ايجاد مي کند. اين مشکل در اکثر اوقات بر اثر وجود هوا در سيستم به وجود مي آيد و به موارد مکانيکي مربوط نمي شود.

  • عدم هواگيري درست لوله ها
  • وجود نشتي هوا در لوله
  • وجود نشتي هوا درکاسه نمد پمپ

4. پمپ بيش از حد مجاز توان مصرف مي کند

اين مشکل در وهله اول ممکن است در اثر عيوب مکانيکي باشد، عيوب مکانيکي را حتما به متخصصين مجرب بسپاريد و بعد از چک کردن موارد ساده به افراد مجرب در تعمير و نگهداري مراجعه کنيد.

  • کاسه نمد پمپ بيش از حد سفت باشد
  • محور اصلي خم شده و يا دچار عيب شده است
  • کارآيي مثبت و مفيد قطعات از بين رفته باشد

نحوه هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی

روش‌های هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی عبارتند از:

1. تخلیه هوا از سیستم

در این روش، ابتدا باید هوای موجود در سیستم هیدرولیک خارج شود. برای این کار، معمولاً در انتهای سیستم هیدرولیک شیرهای خروجی قرار دارند که با باز کردن آنها، هوا تخلیه می‌شود. در صورتی که سیستم هیدرولیک مجهز به شیرهای خروجی نباشد، می‌توان با باز کردن شیرهای اطراف پمپ، هوا را از سیستم خارج کرد.

2. برطرف کردن نشتی‌ها

یکی از علل هواگیری پمپ هیدرولیک، وجود نشتی در سیستم است. بنابراین، برطرف کردن نشتی‌ها می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند. برای این کار، باید مناطقی که نشتی رخ می‌دهد (مانند درزها، سیلندرها، شیرها و لوله‌ها) شناسایی و تعمیر شوند. با برطرف کردن نشتی‌ها، هواگیری پمپ هیدرولیک حل خواهد شد.

نحوه هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی 

3. برطرف کردن مشکلات سیستم عرضه مایع

در صورتی که مشکل هواگیری پمپ به دلیل کاهش سطح مایع در مخزن باشد، باید این مشکل را برطرف کرد. برای این منظور، سطح مایع در مخزن باید به حد مطلوب برسد. اگر سطح مایع کاهش یافته است، می‌توان آن را با افزودن مایع جدید تا سطح مورد نیاز برطرف کرد.

4. برطرف کردن مشکلات محیطی

در صورتی که شرایط محیطی مانند درجه حرارت و فشار محیط به هواگیری پمپ هیدرولیک منجر شده باشد، باید این مشکلات رفع شود. با توجه به شرایط محیطی، می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

  • کنترل درجه حرارت محیط: در صورتی که درجه حرارت محیط بسیار بالا است و باعث هواگیری پمپ می‌شود، می‌توان از روش‌های خنک کردن محیط استفاده کرد. برای مثال، استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده، انتقال حرارت، یا مواد خنک‌کننده.
  • کنترل فشار محیط: در صورتی که فشار محیط بیش از حد مجاز است و باعث هواگیری پمپ می‌شود، باید فشار را در محدوده مجاز قرار داد. این می‌تواند از طریق تنظیم شیرها، استفاده از سیستم‌های تخلیه فشار، یا تنظیم مجدد پارامترهای سیستم انجام شود.
  • مراقبت و نگهداری مناسب: برای جلوگیری از هواگیری پمپ هیدرولیک، نگهداری و تعمیرات منظم سیستم بسیار مهم است. این شامل بررسی و تعویض منظم درزها، سیلندرها، شیرها و لوله‌ها، بررسی سطح مایع و تنظیم صحیح فشار سیستم است.

شناخت انواع مشکلات برای عیب یابی پمپ هيدروليک

پمپ هيدروليک به دليل استفاده مستمر دچار مشکلات متعددي مي شود که شناخت اين مشکلات باعث مي شود تا شما راحت تر و با هزينه کمتر به تعمير و نگهداري پمپ مورد نظر بپردازيد و از هزينه هاي اضافي جلوگيري کنيد.

عوامل بروز اين مشکلات در تيتر هاي قبل بيان شد و در اينجا به معرفي هر يک از اين مشکلات مي پردازيم.برای اینکه انواع مشکلات سیستم های هیدرولیک را بخوبی تشخیص دهیم لازم است تا در مورد اجزای سیستم های هیدرولیک شناخت دقیقی داشته باشیم.

توضيحات مختصر درباره هرکدام از اين مشکلات شما را با اين مشکلات آشنا کرده و مي توانيد با اقداماتي پيش گيرانه از اين خرابي ها و آسيب رسيدن به ديگر قطعات و نقاط سيستم جلوگيري کرده و از ضرر هاي مالي چند برابري پيشگيري کنيد.

همچنین بخوانید: انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب

1. ناتواني پمپ در کشيدن روغن

اين مشکل بر اثر عوامل متعددي ايجاد مي شود که رفع چند مورد از آن ها بدون نياز به متخصص قابل رفع شدن مي باشد و در مورد عيوب مکانيکي حتما بايد از متخصصين کمک گرفته تا از ضرر هاي بيشتر جلوگيري شود.

ناتوانی پمپ در کشیدن روغن

2. هوا گرفتن پمپ هیدرولیک (نشت هوا به داخل سيستم)

اين مشکل مي تواند در مسير انتقال سيال اتفاق افتاده و يا در هنگام مکش اين مشکل به وجود بيايد. گاهي از اوقات در هنگام نصب نيز اين مشکل ممکن است بروز کند و اپراتور به خوبي هواي داخل لوله ها را تخليه نکرده باشد. از ضربه هاي احتمالي به مسير انتقال سيال نيز نمي توان چشم پوشي کرد.

علت هوا گرفتن پمپ هیدرولیک می‌تواند به دلایل مختلفی باشد. در زیر برخی از این دلایل را ذکر خواهم کرد:

الف) نشت در سیستم

وجود نشت در سیستم هیدرولیک می‌تواند باعث ورود هوا به پمپ شود. این نشت می‌تواند در محل‌هایی مانند درزها، سیلندرها، شیرها و لوله‌ها رخ دهد. هنگامی که هوا وارد سیستم شود، می‌تواند درون پمپ جمع شده و باعث هواگرفتگی شود.

ب) سطح مایع

اگر سطح مایع مورد استفاده در مخزن پمپ کاهش یابد، هوا ممکن است به جای مایع وارد پمپ شود. این مشکل ممکن است در نتیجه کاهش سطح مایع به دلیل نقص در سیستم عرضه مایع، تعمیر و نگهداری نامناسب یا سایر عوامل رخ دهد.

ج) جاذب شدن هوا

در برخی موارد، هوا به دلیل جاذب شدن به سیستم هیدرولیک می‌تواند وارد پمپ شود. این می‌تواند به دلیل فعالیت‌های تعمیر و نگهداری، تعویض قطعات، جابجایی سیستم و غیره باشد.

علت هوا گرفتن پمپ هیدرولیک

ه) شرایط محیطی

شرایط محیطی مانند درجه حرارت و فشار محیط نیز می‌تواند به هواگرفتگی پمپ هیدرولیک منجر شود. این شرایط ممکن است باعث ایجاد نشتی در سیستم یا تغییراتی در ویژگی‌های مایع شود که باعث هواگرفتگی پمپ می‌شود.

3. نشت آب به داخل سيستم

اين مشکل بيشتر مواقع در اثر آب بندي ناقص و يا آسيب ديدن آب بندي سيستم به وجود مي آيد و باعث خرابي عمده اي در سيستم مي شود.

4. نشت روغن در اطراف پمپ

اين مشکل بر اثر مستهلک شدن اورنگي هاي موجود در پمپ اتفاق مي افتد و يا بر اثر خرابي در کاسه نمد پمپ که باعث روغن ريزي در اطراف پمپ مي شود. اگر اين مشکل را رفع نکنيد، علاوه بر کاهش فشار به مرور زمان باعث خرابي ديگر قسمت هاي سيستم مي شود.

5. جريان کم و يا بدون جريان بودن پمپ

اين مشکل علاوه بر خود پمپ مي تواند بر اثر عوامل متعددي به وجود بيايد. وجود هوا در سيستم و يا کم شدن قدرت الکتروموتور مربوطه از عوامل تاثير گذار در بروز اين مشکل مي باشند.

6. افزايش نويز پمپ

اين مشکل در اثر ايجاد خلا بالا در داخل پمپ ايجاد مي شود. اين خلا در اثر چند عامل ايجاد مي شود. اين عوامل شامل ويسکوزيته روغن، فيلتراسيون روغن و خفگي لوله هاي انتقال روغن است.

اين مشکل باعث بهم خوردن تعادل و کارايي سيستم شده و سيکل هاي مرتب زماني را بهم مي زند و اختلالات عمده اي در سيستم هيدروليک به وجود مي آورد.

7. عمر کوتاه پمپ

عمر کوتاه پمپ به عوامل متعددي بستگي دارد. از مهم ترين عواملي که باعث کم شدن عمر پمپ مي شود، مي توان به کيفيت کم قطعات به کار رفته اشاره کرد.عمر پمپ رابطه مستقيمي با سرويس هاي دوره اي دارد و بايد سرويس هاي به موقع براي پمپ ها انجام شود. از عواملي که عمر پمپ را پايين مي آورد، اين است که در هنگام تعمير شما از قطعات تقلبي موجود در بازار استفاده کنيد.

همچنین بخوانید: هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

جمع بندي پایانی

با بررسي پمپ هاي مختلف و عيب يابي پمپ هيدروليک اکنون شما شناخت بسيار خوبي از اين محصولات داشته و با مزايا و مشکلات آن ها آشنا شده ايد. عيب يابي پمپ هيدروليک به شما در شناخت عيب هاي سيستم کمک بسزايي مي کند.

شناخت شما از عيب هاي سيستم هيدروليک در پيدا کردن متخصصين خوب براي رفع عيب هاي مربوطه بسيار مفيد است. شناخت فروشگاه هاي معتبر به منظور عيب يابي سيستم هيدروليک براي شما بسيار مفيد است، اکثر مراکز فروش پمپ هاي هيدروليک، خدمات تعمير و نگهداري را براي مشتريان خود فراهم مي کنند.

داشتن متخصصين متعهد و کارآمد در مجموعه خود باعث خوش نامي اين فروشگاه ها شده است. يکي از اين فروشگاه هاي بسيار خوش نام که انواع پمپ هاي هيدروليک را به فروش مي رسانند، فروشگاه هيدروليک نادري مي باشد.

هيدروليک نادري با تجربه و سابقه خود در این امر، بهترين محصولات را براي مشتريان خود فراهم کرده است. از مشاوره هاي کارشناسان اين مجموعه مي توانيد براي راه اندازي و خريد خود استفاده کنيد که علاوه بر خريد از اين مجموعه، در عيب يابي پمپ هيدروليک به شما مشاوره هاي مفيدي ارائه مي دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 5 =