مقالات

داغ شدن سیستم هیدرولیک

داغ شدن سیستم هیدرولیک

قبل از بررسی داغ شدن سیستم هیدرولیک بهتر است مقدمه ی کوتاهی در مورد سیستم هیدرولیک داشته باشیم. بدون شک، در صورت وجود یک جریان سیال فشار قوی، حتما به یک سیستم هیدرولیکی نیاز است که دارای پمپ باشد.

هر سیستم هیدرولیک در ابعاد و اندازه های گوناگون می تواند سیالاتی را که در مخزن ذخیره شده است را به وسیله ی پمپ هیدرولیک تحت فشار قرار داده و آن ها را به سمت بقیه ی اجزای هیدرولیک انتقال دهد.

بنابراین، یکی از نکات مهم در عیب یابی پمپ هیدرولیک، نگهداری صحیح و مناسب از پمپ هیدرولیک است، چون در صورت داغ شدن سیستم هیدرولیک و خراب شدن آن، باید خسارت های بسیار سنگین و جبران ناپذیری را متحمل شد.

در سیستم های هیدرولیکی از آب بندی هایی استفاده می شود که دارای میزان تحمل دما را تا 800 درجه دارند. بالا رفتن دما بیشتر از 800 درجه ی سلسیوس موجب خرابی سیستم و کمتر شدن ویسکوزیته ی روغن می شود.

دلیل بالا رفتن درجه ی حرارت و داغ شدن سیستم هیدرولیک  به خاطر وجود هوا در مدارهای سیستم است. در برخی موارد نیز به خاطر کاهش ظرفیت انتقال حرارت و کمتر و بیشتر شدن دما است که، درجه ی حرارت سیال بالا می رود.

علت داغ شدن پمپ هیدرولیک چیست؟

می‌تواند چندین علت برای داغ شدن پمپ هیدرولیک وجود داشته باشد که عبارتند از:

  • استفاده بیش از حد از پمپ: اگر پمپ بیش از حد ظرفیت خود را کار کند یا برای مدت زمان طولانی استفاده شود، ممکن است داغ شود.
  • دمای عملیاتی بالا: اگر مایع هیدرولیکی استفاده شده در سیستم دمای عملیاتی بالایی داشته باشد، ممکن است باعث داغ شدن پمپ شود.
  • آلودگی مایع هیدرولیک: اگر مایع هیدرولیک آلوده باشد، ممکن است باعث شود پمپ سخت‌تر کار کند و داغ شود.
  • سطح پایین مایع: اگر سطح مایع در سیستم هیدرولیک کم باشد، ممکن است باعث شود پمپ بیشتر کار کند و داغ شود.
  • نصب نادرست: اگر پمپ هیدرولیک به درستی نصب نشده باشد، ممکن است باعث شود پمپ سخت‌تر کار کند و داغ شود.
  • سوختگی دروازه تخلیه: اگر دروازه تخلیه به درستی کار نکند یا به درستی تنظیم نشود، ممکن است باعث شود پمپ سخت‌تر کار کند و داغ شود.
  • قطعات خراب یا آسیب دیده: اگر قطعات سیستم هیدرولیکی خراب یا آسیب دیده باشند، ممکن است باعث شود پمپ بیشتر کار کند و داغ شود.

علت داغ شدن پمپ هیدرولیک

خطرات گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک:

گاها برخی موارد موجب تغییر و افزایش دمای بیش از حد سیستم هیدرولیک می شود. افزایش دمای روغن هیدرولیک منجر به بیشتر شدن میزان اکسیده شدن آن می شود و ویسکوزیته ی آن را کمتر می کند، همین امر در روند کاری سیستم می تواند تاثیر نامطلوبی داشته باشد.

در صورت داغ شدن سیستم هیدرولیک امکان صدمه و تخریب اجزا و آب بندها و شیلنگها وجود دارد. همین طور بالا رفتن دما و داغ شدن سیستم هیدرولیک موجب کاهش گرانروی روغن می شود و در این حالت، خاصیت روانکاوی کم شده و خود این موضوع سبب افزایش بیشتر دمای کاری سیستم هیدرولیک می شود.

در صورت عدم درک درست و اصولی از قوانین اساسی سیستم هیدرولیک، می تواند باعث بروز خطرات و اشتباهات عیب سازی بسیار پر هزینه ای شود.

هیدکالا (هیدرولیک نادری) مرکز فروش و تعمیرات محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی با سالها سابقه درخشان، فعال در صنعت هیدرولیک کشور می باشد. از محصولات وارد شده توسط هیدکالا می توان به انواع پمپ دنده ای ، انواع پمپ پره ای ، پاورپک هیدرولیک اشاره نمود.

جهت خرید یونیت هیدرولیک وارد شوید

دلایل گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک

وجود هوا و نشتی در مدارهای هیدرولیکی از جمله دلایل تولید گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک می باشد. چون با بالاتر رفتن درجه ی حرارت، فشار بر روی سیستم ایجاد می شود و منجر به بروز مشکلات زیاد و پر هزینه تری می شود. همین طور می توان گفت که با گردش روغن از تانک به پمپ ها و شیر و لوله دما در آن بیشتر می شود.

دمای بالا و بیش از حد سیستم هیدرولیک موجب اکسید شدن روغن و ته نشین شدن لجن ها در آن می شود. همین طور، در زمان افت دمای روغن، احتمال میعان بخار آب در تانک روغن نیز وجود دارد. دمای مناسب روغن تقریبا 45 درجه ی سلسیوس می باشد.

لجنی که به دلیل گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک به وجود می آید موجب انسداد روزنه های فیلتر شده و مانع حرکت شیرها می شود. برای همین خاطر باید اطمینان کافی را از درست کار کردن سیستم خنک کننده، حاصل نمایید.

در سیستم های هیدرولیک مدرن، که دارای شیرهای زیاد و پر فشار هستند، زمان ماندگاری روغن در تانک ها در دمای بالا خیلی کم است و به دلیل این که هوا از روغن  جدا نمی شود و به بیرون از سیستم هدایت و انتقال نمی یابد، منجر به داغ شدن سیستم هیدرولیک می شوند.

چون هوای داخلی روغن به دلیل فشار و دمای بالا، موجب ایجاد حرارت شده و به صورت موضعی این حرارت خیلی خیلی زیاد افزایش پیدا می کند. همین طور دمای زیاد هوا سبب می شود تا نیتروژن آزاد شده و آن نیتروژن با لجنی که از اسید روغن به دست می آید منجر به گیرپاژ کردن بخش های مکانیکی سیستم هیدرولیک می شود.

شناخت دلایل گرمای بیش از حد سیستم های هیدرولیک به شما کمک می کند تا بخوبی بتوانید از سیستم های هیدرولیک بخوبی مراقبت کنید. مراقبت و نگهداری از سیستم های هیدرولیک به شما کمک می کند تا کارایی این سیستم ها را افزایش دهید و از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.

همچنین بخوانید: مراقبت و نگهداری سیستم هیدرولیک

افزایش و کاهش بیش از اندازه ی دما در سیستم هیدرولیک منجر به عدم کارایی آن می شود. عمده ترین دلایل افزایش بیش از اندازه ی دما در سیستم به خاطر موارد زیر است:

  • ایجاد و تولید بخار که منجر به کاویتاسیون در پمپ می شود.
  • بیشتر شدن نرخ اکسیداسیون که باعث فاسد شدن سریع سیال به همراه تولید لجن و مواد خورنده می شود و همین عمر سبب کمتر شدن عمر مفید سیال می شود.
  • کمتر شدن گرانروی سیال که باعث بیشتر شدن نشتی های داخلی و خارجی می گردد.
  • بروز تنش های واپیچش گرمایی در قسمت های متفاوت سیستم هیدرولیک
  • خراب شدن آب بندها و کاسه های نمد به خاطر ترد و شکننده شدن آن ها

هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

علت داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی

داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی ممکن است به دلایل مختلفی باشد، اما برخی از دلایل شایع عبارتند از:

  • فشار بالای سیستم هیدرولیک: اگر فشار سیستم هیدرولیک بیل بالا باشد، می تواند باعث افزایش دمای روغن شود.
  • بار زیاد: استفاده از بیل برای بارهای زیاد و سنگین می تواند باعث داغ شدن روغن شود.
  • روغن نامناسب: استفاده از روغن هیدرولیک نامناسب یا استفاده از روغن که در حالت خشک بوده است، می تواند باعث افزایش دمای روغن شود.
  • فیلتراسیون نامناسب: فیلتراسیون نامناسب می تواند باعث ایجاد مواد شومیزده در روغن شود که ممکن است باعث افزایش دمای روغن شوند.
  • محیط کار: در شرایطی که محیط کار داغ باشد، می تواند باعث افزایش دمای روغن شود.
  • سایر مشکلات: مشکلاتی مانند نشتی هیدرولیک، انسداد در لوله های هیدرولیک، عدم تعویض روغن به موقع نیز می تواند باعث داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی شود.

علت داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی

پیشگیری از گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک

بررسی روغن ورودی:

برای پیشگیری از گرمای بیش از حد و داغ شدن سیستم هیدرولیک باید همیشه روغن ورودی را بررسی کنید. چون نگهداری اصولی  از سیستم های هیدرولیک رابطه ی مستقیمی با میزان روغن آن دارد. در صورتی که روغن موجود در سیستم هیدرولیک کم باشد، سیستم به خوبی کار نمی کند و عملکرد صحیحی را از خود نشان نمی دهد.

بررسی ورودی هوا به مخزن:

از دیگر موارد  پیشگیری از داغ شدن سیستم هیدرولیک در بررسی مسیر ورودی هوا به تانک می باشد، در صورت کثیف بودن فیلتر باید حتما اقدام به تعویض نمودن آن نمایید، و از همه مهم تر، به هنگام بررسی دقت کنید تا فیلتر بدون سوراخ باشد.

بررسی فیلتر :

قدم بعدی برای جلوگیری از داغ شدن سیستم هیدرولیک بررسی فیلتر از لحاظ ظاهری آن است و در این راستا باید سنسور وکیوم هم مورد بررسی قرار بگیرد.

سیستم هیدرولیک | سیلندر هیدرولیک بیل مکانیکی

بیشتر بخوانید : چگونه پمپ هیدرولیک مناسب انتخاب کنیم؟

عدم وجود نشتی در سیستم :

برای پیشگیری از داغ شدن سیستم هیدرولیک باید همیشه مواظب نشتی ها باشید چون نشتی ها علاوه بر این که موجب بروز مشکلات ایمنی و زیست محیطی می شود، افزایش مصرف روغن را نیز بالا می برد. برای همین خاطر کاهش سطح روغن باعث داغ شدن سیستم هیدرولیک می شود.

بررسی دمای روغن :

باید دائما دمای روغن چک شود و مناسب ترین دمای روغن سیستم هیدرولیک 45 درجه می باشد. همین طور می توانید از طریق نمونه برداری از کف اضافه ی روغن نیز مطمئن شوید. منظور از کف، همان حباب های هوایی هستند که در محلول روغن می توانند وجود داشته باشند و منجر به بروز برخی اختلالات در فرایند کار دستگاه شوند.

پیشگیری از گرمای بیش از حد سیستم هیدرولیک

چگونه سیستم هیدرولیک را خنک کنیم؟

برای خنک کردن سیستم هیدرولیک باید در ابتدا دمای روغن را کم کرد و آن را به دمای 80 درجه ی سانتی گراد رساند. برای رفع مشکل داغ شدن سیستم هیدرولیک، می توان اقدام به نصب کولر خنک کننده ی سیستم نمود و یا با افزایش اندازه ی مخزن سیستم هیدرولیک از بروز این مشکل جلوگیری به عمل آورد.

از انواع چیلر ها و یا برج های خنک کننده و لوله ها  مبدل ها می توان به عنوان سیستم خنک کننده استفاده کرد. سیستم خنک کننده شامل رادیاتور و موتور هیدرولیک و فن و شیلنگ است که با استفاده از این اجزا اقدام به تنظیم دمای روغن سیستم هیدرولیک می نماید.

زمانی که دمای روغن سیستم هیدرولیکی بیشتر از 55 درجه شود، سوئیچ کنترل کننده ی دما به صورت اتوماتیک بسته می شود و برای همین خاطر دستور عمل صدور انجام عمل الکترومغناطیسی به موتور هیدرولیک ارسال می شود.

بعد از دریافت آن، موتور هیدرولیک شروع به کار کرده و روغن هیدرولیک را خنک می کند. سیستم خنک کننده تا  زمانی که دمای روغن تا 38 درجه ی سانتی گراد کمتر نیاید شروع به کار نمی کند. بعد از آن ، تماس سوئیچ کنترل دما به صورت خودکار قطع می شود و موتور هیدرولیک عمل خنک کردن را متوقف می کند.

همچنین بخوانید : انواع سیستم های خنک کننده

چگونه سیستم های هیدرولیک را خنک کنیم

جمع بندی:

جا به جایی اجسام سنگین و کنترل انتقال قدرت، مستلزم نیروی بسیار زیادی است که برای تامین کردن آن بایستی از سیستم های هیدرولیکی استفاده کرد. این سیستم ها که به عنوان یکی از شاخه های مکانیک سیالات هستند، وظیفه ی تبدیل نیروی مکانیکی را به هیدرولیکی دارند.

داغ شدن سیستم هیدرولیک موجب خرابی و از بین رفتن آب بند ها و کاهش ویسکوزیته ی روغن می شود و همین امر سیستم را دچار مشکل می نماید. وجود هوا در سیستم های هیدرولیکی و یا نشتی  منجر به بالاتر رفتن دما و درجه ی حرارت می شود و این افزایش درجه حرارت ویسکوزیته سیال را کاهش می دهد.

در این راستا مقادیر نشتی هم بیشتر می شود و با افزایش آن درجه ی حرارت سیال به صورت سیکل وار ادامه پیدا می کند، البته برای پایین آوردن حرارت استفاده از سیستم خنک کننده و مخازن روغن توصیه می شود. محیط اطراف مخزن باید باز باشد تا حرارت را بتواند به راحتی انتقال دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 5 =