مقالات

آشنایی با سیلندر هیدرولیک و معرفی 4 کاربرد مهم جک هیدرولیک

شناخت سیلندر هیدرولیک
17 / 100

یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده سیستم هیدرولیک سیلندر یا جک هیدرولیک است. این تجهیز انرژی سیال را به حرکتی خطی تبدیل می کند. کاربرد سیلندر هیدرولیک در صنایع فولادی، شیمیایی، معدنی، کشاورزی، پلاستیک سازی و … فراوان است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سیلندر هیدرولیک و کاربردهای آن، تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

سیلندر هیدرولیک چیست؟

سیلندر هیدرولیک یا جک هیدرولیک، قطعه‌ای است که انرژی موجود در سیال هیدرولیک را در قالب نیرویی در راستای خط مستقیم تبدیل می‌کند. از سیلندر هیدرولیک به منظور ایجاد حرکت و نیرویی خطی استفاده می‌شود. این تجهیز در دماهای بسیار بالا یا بسیار پایین بدون کوچک‌ترین مشکلی کار می‌کند. جابجایی بار و وارد کردن نیرو از مهم‌ترین وظایف سیلندر هیدرولیک است. برای مثال، در بالابرها برای بالا بردن اجسام سنگین و در پرس هیدرولیک برای وارد آوردن نیروی زیاد بر سطح مورد نظر از سیلندر یا جک هیدرولیک استفاده می‌شود. کار اصلی سیستم هیدرولیک توسط سیلندر هیدرولیک انجام گرفته و این تجهیز همانند بازوی سیستم هیدرولیک شناخته می‌شود. برای تکمیل سیستم هیدرولیک خود، می‌توانید همچنین پمپ هیدرولیک ما را در صفحه محصولات بررسی کنید.

سیلندرهای هیدرولیک به دو نوع کلی یک طرفه یا یک کاره و دو طرفه یا دو طرفه تقسیم می شوند. نوع یک طرفه تنها یک مجرا جهت عبور روغن دارند و تنها در یک جهت کار انجام می دهند، در کورس رفت یا در کورس برگشت. کورس برگشت در سیلندر هیدرولیک یک طرفه با فشار روغن هیدرولیکی انجام نمی گیرد بلکه با استفاده از نیروی خارجی که با فنر تولید می گردد، کورس برگشت انجام خواهد گرفت.

در سیلندر هیدرولیک دو طرفه دو مجرا تعبیه شده است. این سیلندرها در هر دو حرکت رفت و برگشتی تحت فشار روغن هیدرولیک قرار می گیرند و در هر دو کورس رفت و برگشت کار انجام می دهند.

آشنایی با سیلندر هیدرولیک

سیلندر هیدرولیک چه کاربردهایی دارد؟

4 کاربرد سیلندر هیدرولیک شامل موارد زیر است:

  1. صنایع فولاد: کاربرد سیلندر هیدرولیک در صنایع فولاد بسیار است. از سیلندر هیدرولیک به منظور جابجایی های خطی بزرگ در صنعت فولاد استفاده می کنند. این تجهیز به دلیل قدرت بالا، کارایی و عملکرد مناسب، دقت زیاد، تعمیر و نگهداری آسان و انجام حرکات دقیق و بدون انحراف در سطح گسترده ای از صنایع فولادی استفاده می شود.
  2. صنایع شیمیایی: سیلندر هیدرولیک در برابر خوردگی و مواد شیمیایی مقاوم است و به دلیل این ویژگی می توانند در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. تحمل فشار بالا، ضریب اطمینان مناسب، دقت بالا و مقاومت در برابر تجزیه و خوردگی سبب می گردد تا در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرند.
  3. صنایع معدنی: کاربرد سیلندر هیدرولیک در صنایع معدنی زیاد است. سیلندر هیدرولیک تحمل فشار بالا را داشته و قادر است تا حرکات خطی بزرگی ایجاد کند، لذا در صنعت معدنی در ماشین های حفاری، سنگ شکن، آسیاب و … از این تجهیز استفاده می شود.
  4. صنایع کشاورزی: اغلب از سیلندر هیدرولیک در خرمن کوب و کلوخ شکن استفاده می شود. قابلیت سیلندر هیدرولیک در انتقال و جابجایی قدرت بطور خطی سبب می گردد تا این تجهیز در صنعت کشاورزی کاربرد زیادی داشته باشد.

علاوه بر کاربردهای بالا، سیلندر هیدرولیک در بسیاری از ماشین آلات صنعتی، صنایع دفاعی، خودروسازی، صنایع غذایی، صنایع چوبی، پلاستیک سازی، کاغذ سازی و … نیز کاربرد دارد.

نکته: سیستم‌های هیدرولیک به اجزای متنوعی نیاز دارند تا به شکلی بهینه عمل کنند. پمپ هیدرولیک به عنوان منبع اصلی جریان، اهمیت ویژه‌ای دارد و در کنار مدل‌های دیگر مانند پمپ دنده‌ ای، پمپ پیستونی و پمپ پره‌ ای برای تأمین نیروی کافی در سیستم‌های پیچیده استفاده می‌شود. مدیریت فشار و جریان در این سیستم‌ها به وسیله یونیت هیدرولیک و شیر هیدرولیک انجام می‌شود که این اجزا به کاهش سایش قطعات و طول عمر بیشتر آن‌ها کمک می‌کنند. در کاربردهای حساس‌تر نیز، شیر برقی هیدرولیک امکان کنترل دقیق و سریع را فراهم می‌آورد.

مزایا و معایب سیلندر هیدرولیک

مزایا و معایب کلی سیلندر هیدرولیک مطابق جدول زیر است:

تجهیز

مزایا

معایب

سیلندر هیدرولیک

کارایی بالاتر در مقایسه با فضای کمتری که اشغال می‌کند، جابجایی بار با وزن بسیار بالا، طرز کار آسان، وزن پایین تر

افزایش احتمال شکستن جک در صورت نامرغوب بودن و استهلاک روغن، سرعت پایین، عملکرد نامناسب در محیط به شدت گرم، سریع داغ شدن

 

جک یا سیلندر هیدرولیک انواع مختلفی دارند. مزایا و معایب هرکدام از جک های هیدرولیک مطابق جدول زیر است:

سیلندر هیدرولیک

مزایا

معایب

یک طرفه

طراحی ساده، هزینه کم، وزن پایین، قدرت عملکرد

حرکت یک طرفه و بازگشت با استفاده از فنر، نیازمند کنترل دقیق

دوطرفه

قابل استفاده در کارهای تکراری، عملکرد بهتر نسبت به نوع یک طرفه

نیاز به حداقل یک شیر دو طرفه، نیاز به دو اتصال شیلنگ، تعمیر و نگهداری دشوارتر

تلسکوپی

دسترسی به ارتفاع بالاتر، اندازه ای کوچکتر، سبک‌تر

هزینه بالا، پیچیدگی بیشتر، نیازمند تعمیر و نگهداری مرتب و دوره‌ای

نکته: برای انتقال انرژی مکانیکی، استفاده از هیدروموتور و مدل‌های پیشرفته‌ای مانند هیدروموتور پیستونی، هیدروموتور اوربیتالی و هیدروموتور اینترموت بسیار مؤثر است. این قطعات، همراه با شیر پروپرشنال و فشارشکن هیدرولیک، امکان حفظ تعادل و تنظیم فشار را در حین عملیات طولانی فراهم می‌کنند. اگر به دنبال قطعات اصلی با کیفیت بالا و مشاوره فنی در زمینه هیدرولیک هستید، هیدرولیک نادری می‌تواند به نیازهای شما پاسخ دهد و راه‌حل‌های مطمئنی ارائه کند.

سیلندر هیدرولیک

کلام آخر

متقاضیان خرید انواع تجهیزات سیستم هیدرولیک از جمله سیلندر هیدرولیک می‌توانند محصول مورد نظر خود را از فروشگاه اینترنتی هیدرولیک نادری خریداری نمایند. هیدرولیک نادری سابقه ای 30 ساله در زمینه تامین، فروش و تعمیر و نگهداری محصولات هیدرولیکی دارد. متقاضیان خرید انواع محصولات هیدرولیکی می‌توانند پس از بیان نیازهای خود و مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت، بهترین و باکیفیت ترین محصولات هیدرولیکی را با مقرون به صرفه ترین قیمت و ارسالی رایگان از این شرکت تحویل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − پنج =