بالابر هیدرولیکی ماشینی است که برای جابجایی بار و انسان در راستای عمودی مورد استفاده قرار می گیرد. می توان از انواع مختلف بالابر به صورت ثابت یا متحرک استفاده کرد. وزن کم و قابل حمل بودن، کوچک و کامپکت بودن بالابر، مصرف بهینه برق، کم صدا بودن، قدرت حمل بالا، ایمنی، شاسی قدرتمند، طول عمر بالا و… از ویژگی های بالابر هیدرولیکی است. تمامی انواع بالابرها از نیروی حاصل از روغن فشرده استفاده می کنند و با حرکت پیستون متصل به جک سبب حرکت کابین بالابر می شوند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بالابر هیدرولیکی و کاربرد آن تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
بالابر هیدرولیکی چیست؟
بالابر هیدرولیکی ماشینی است که با استفاده از سیلندر هیدرولیکی اجسام را در راستای عمودی بالا و پایین می برد. بالابرها انواع باربر و نفربر دارند و می توانند در فروشگاه ها، کارخانجات، مراکز صنعتی و … مورد استفاده قرار گیرند. حتی در ساختمانهای مسکونی که امکان نصب آسانسور وجود ندارد از بالابر هیدرولیکی نفربر برای جابجایی افراد استفاده می شود. کارکرد بالابر هیدرولیک بر حسب نیروی حاصل از سیال فشرده شده یا همان روغن است.
بالابر هیدرولیکی چگونه کار می کند؟
از مهمترین اجزا در ساختار بالابر هیدرولیکی، سیلندر یا جک های هیدرولیکی هستند. بالابرها برای جابجایی اجسام و افراد از نیروی حاصل از فشار روغن درون سیلندر استفاده می کنند. موتور و پمپ ها روغن هیدرولیکی را با فشار بوسیله شلنگ های مخصوصی از مخزن روغن به سیلندر انتقال می دهند. در سیلندر روغن فشرده شده و نیروی زیادی تولید می کند. با استفاده از این نیرو، پیستون درون سیلندر به حرکت درآمده و جک هایی که از یک طرف به پیستون و از طرف دیگر به کابین متصل هستند، بالابر را بالا می برند. برای عملکرد بهتر این سیستمها، استفاده از یک پمپ دنده ای با کیفیت توصیه میشود.
کاربرد بالابر هیدرولیکی در کجاست و چه اهمیتی دارد؟
اصل کار بالابر هیدرولیکی جابجایی اجسام و افراد در راستای عمودی و به سمت بالا و پایین است، بنابراین این ماشین در محیط هایی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز به حرکت عمودی داشته باشند. کاربرد بالابر هیدرولیکی شامل موارد زیر است:
- آسانسور: کاربرد بالابر هیدرولیکی به صورت تمام کابین به عنوان آسانسورهای هیدرولیکی است که برای جابجایی نفرات و بار مورد استفاده قرار می گیرند.
- انبار: کاربرد بالابر هیدرولیکی در انبارها فراوان است، زیرا در این محیط نیاز است تا از حداکثر فضا استفاده شود و بارهای سبک و سنگین به صورت عمودی جابجا شده و روی یکدیگر چیده شوند.
- کارخانجات و صنایع تولیدی: در کارخانجات و صنایع تولیدی که از مواد و متریال سنگین برای تولید استفاده می کنند، کاربرد بالابر هیدرولیکی فراوان است و برای جابجایی مواد و متریال سنگین از این ماشین استفاده می شود.
- نیروگاه ها و پالایشگاه های نفت و گاز: در نیروگاه ها و صنعت نفت، گاز و پتروشیمی برای حمل و جابجایی مواد و فرآورده های نفتی از بالابر هیدرولیکی استفاده می شود.
کاربرد بالابر هیدرولیکی فراوان است و علاوه بر موارد بالا از این ماشین می توان در رستوران ها و غذاخوری ها، منازل، فروشگاه های بزرگ، بیمارستان ها، جابجایی خودرو و … استفاده کرد.
نکته : در سیستمهای هیدرولیک، پمپ هیدرولیک به عنوان منبع اصلی جریان سیال، نقشی بسیار مهم ایفا میکند. انواع پمپ پیستونی و پمپ پره ای در کنار هم به افزایش کارایی و بهرهوری سیستم کمک میکنند. برای مدیریت جریان و کنترل فشار، یونیت هیدرولیک و شیر هیدرولیک استفاده میشوند که به کاهش سایش اجزا و بهبود عملکرد کلی سیستم میانجامد. افزون بر این، شیر برقی هیدرولیک به کنترل دقیقتر فرآیندها در کاربردهای پیچیده کمک میکند.
انواع بالابر هیدرولیکی
بالابر هیدرولیکی را از لحاظ ساختار و شکل ظاهر می توان به سه دسته زیر طبقه بندی کرد:
- بالابر هیدرولیکی جک در کنار: جک هیدرولیک در این بالابرها در کنار نصب شده اند. در صورت کوچک بودن کابین از یک جک و در صورت بزرگ و با ظرفیت بالا بودن کابین از دو جک استفاده می کنند. ارتباط جک با بالابر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم است. در حالت مستقیم جک به طور مستقیم به کارسلینگ بالابر متصل شده و آن را حرکت می دهد و در حالت غیر مستقیم از فلکه و سیم بکسل جهت ارتباط استفاده می شود. بالابر غیر مستقیم ایمنی کمتری دارد زیرا احتمال قطع کابل، خارج شدن از قرقره، پیر کردن اشیا میان کابل و … وجود دارد.
- بالابر هیدرولیکی جک در زیر: این نوع از بالابرها در مقایسه با سایر بالابرها متداول تر هستند. با استفاده از این بالابر می توان بارهای سنگین تری را جابجا نمود و این ماشین ظرفیت بالاتری دارد. در این بالابر جک از زیر به کابین متصل است و ارتباط جک و کابین بطور مستقیم است. پوسته جک در چاهکی زیر دستگاه قرار می گیرد.
- بالابرهای قیچی یا آکاردئونی: حرکت جک ها در این نوع از بالابرها نسبتا کم است. حرکت بازوها در این بالابر به صورت قیچی است. این بالابر بالاترین ایمنی را در میان بالابرها دارند و در میان بالابرها بالاترین تناژ را جابجا می کنند.
بالابرها را می توان بر حسب قابلیت حرکتی آنها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم کرد. بالابرهای ثابت برای جابجایی در محل مورد استفاده قرار می گیرند. بالابرهای متحرک چرخ دار هستند و به راحتی جابجا می شوند و اغلب از این بالابرهای چرخدار برای نصب، تعمیر، رنگ آمیزی و … استفاده می شود.
نکته: همچنین، هیدروموتور و مدلهای متنوع آن از جمله هیدروموتور پیستونی، هیدروموتور اوربیتالی و هیدروموتور اینترموت به انتقال قدرت در سیستم کمک میکنند. این اجزا همراه با شیر پروپرشنال و فشارشکن هیدرولیک به حفظ تعادل فشار در عملیات طولانی مدت کمک میکنند. اگر به دنبال قطعات اصلی و مشاورهای تخصصی هستید، هیدرولیک نادری میتواند راهحلهای مناسبی ارائه دهد.
بالابر هیدرولیکی از چه اجزای تشکیل شده است
مهمترین اجزای تشکیل دهنده بالابر هیدرولیکی شامل موارد زیر است؟
- مخزن هیدرولیک: جهت نگهداری روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد.
- پمپ هیدرولیک: پمپ هیدرولیک روغن را در سیستم به جریان انداخته و آن را به داخل سیلندر پمپ می کند.
- شیرها: شیرها وظیفه کنترل جهت، هدایت و مدیریت سیال را بر عهده دارند.
- جک هیدرولیک: نیروی حاصل از روغن هیدرولیک فشرده را بصورت خطی به کابین هدایت می کند. جک از یک طرف به پیستون و از طرف دیگر به کابین متصل است و با حرکت پیستون سبب جابجایی و انتقال کابین بصورت عمودی خواهد شد.
کلام آخر
متقاضیان خرید انواع محصولات هیدرولیکی از جمله بالابر هیدرولیکی می توانند از فروشگاه هیدرولیک نادری تجهیز مورد نظر خود را خریداری نمایند. هیدرولیک نادری سابقه ای 30 ساله در زمینه تامین، فروش و تعمیر و نگهداری محصولات هیدرولیکی دارد. این شرکت بهترین و باکیفیت ترین محصولات هیدرولیکی را با ضمانت اصل بودن به متقاضیان ارائه می دهد. متقاضیان خرید می توانند پس از مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت و اعلام نیازمندی های خود، محصول هیدرولیکی مورد نظر را با مقرون به صرفه ترین قیمت سفارش داده و پس از حمل رایگان در کوتاهترین زمان ممکن تحویل نمایند.